nikolay_ss написа:Той има предвид друго. Колко тди-та си виждал с блоу оф в България? Преди това съм карал с права тръба и звука беше доста отчетлив, но колата беше шумна. Реално под кихане съм сигурен, че има предвид звука "фиууу" който се чува като разтоварва.
Абсолютно за същото нещо става въпрос. За BOV съм наясно, но не ми харесва, както това "фиуу", което си е заводско.
Не знам на някои как е, но на един Seat Altea 1.9 TDI 105 се чува доста отчетливо това "фиууу" от разтоварването, а не е с права тръба или от сорта.
А относно моя Сеат, без катализатор съм (изтарбушен е и след това заводското си цилиндърче е заварено) не знам как точно се нарича, схванахте ми мисълта и преди няколко седмици сложих Рейс Пайп на мястото на ЕГРа и съм ужасно доволен, колата стана малко по - отчетлива при ускорение от ниските, но и с това започнах да чувам свиренето на турбото по - добре. Реално в купето се чува този звук, който искам да постигна, но искам и отвън да се чува. Не е за газарлъка, просто ме кефи много.
Не искам с права тръба от начало до край, защото не знам как ще изтърпя това "боботене" като ЗиЛ в ниските, камо ли във високите. Не знам как е, но на един приятел колата беше от турбото до края с права тръба и мен това не ме изкефи, да в началото е яко, но после става малко досадно... Надявам се разбрахте какво имам предвид, малко неизразително съм обяснил, но колегата схвана за какво говоря.