Golf 4 1.9 tdi ASV 110HP - Турбо или нещо друго?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Tripanzaa
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV 2001г

Golf 4 1.9 tdi ASV 110HP - Турбо или нещо друго?

Мнениеот Tripanzaa » Вто 18 фев 2020 13:35

Здравейте колеги, преди 4 месеца станах собственик на голфчето от Италия и първия месец бях много доволен от към вървеж. Разбира се обслужих я(ремъци, ролки,филтри, масло,).Един път ми влезе в авариен режим и от тогава нещата започнаха да стават по зле.От Пловдив съм и зареждам на ТОП ГАЗ до скобелева майка и разхода ми е около 6.8-7.0.Студения старт и е малко труден и на място през определени интервали притриса, но оборотите на таблото не падат(около 900обр.)Карам я изцяло градско, не губи масло или антифриз също не виждам и да пуши дори и при рязко подаване на газ, има катализатор и ЕГР-а в началото беше отвън чист, после се появиха черни пръски навсякъде и сега в радус от 10см всичко е в нещо мазно черно. Реших да го затапя с един болт маркучето и сега от 1200 оборота започвам да чувам турбината как свири. При рязко подаване на газ(до около 3000обр) турбина се изключва и трябва да загася колата и пак да я запаля за да се включи, също и онзи ряз го няма вече. Този ряз се появява понякога когато я задържа за поне 5 секунди на 2000 оборота и тогава тръгва.Та въпроса ми е проблема от геометрията ли е, зацапан егр и всмукатели,свещи, вакуум маркучи или всичко заедно :mhihi

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Golf 4 1.9 tdi ASV 110HP - Турбо или нещо друго?

Мнениеот vanesto » Вто 18 фев 2020 16:33

Зацапана геометрия най-вероятно, от градското каране. ЕГР-а, че е омаслен, не е болка за умиране, всички са така.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.9 tdi ASV 110HP - Турбо или нещо друго?

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 18 фев 2020 23:16

Върни се в “Дизелови агрегати”