голф 4 AHF вакуум маркучи
голф 4 AHF вакуум маркучи
Колеги здравейте.Преди по-малко от година си подмених вакумните маркучи на колата(голф 4 тди 110 ахф).И вчера като изгасих колата усетих едно изтропване при самото гасене все едно има скъсан тампон.След проверка установих че тези вакумни маркучета които влизат в клапана за меко гасене са се скъсали явно от високата температура.Резнах ги малко(скъсих ги) и колата се оправи.Въпроса ми е от къде в София може да си купя качествени и някой ако може да ми каже какви са размерите диаметри и т.н.Благодаря предварително
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
Re: Вакум маркучи за голф 4
Качествени маркучи само от представителството. Отиваш в Порше и си ти. Не мисля че ще са много скъпи, ако има колега който е взимал нека сподели цена.
Аз ходих преди година и цената беше около 50лв метъра.а дали не беше и повече не си спомням точно.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Леле тея да нямат сребърна нижка. Това е супер наглост от порше. За цялата система от маркучи трябва 5 метра.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Re: голф 4 AHF вакуум маркучи
Преди дни един колега ми каза да търся в Ауто+ със сигурност цените там ще са доста по-ниски.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Слагаи силиконови и няма да сбъркаш.
- pinko07
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.9 TDI AVS
така е силиконовите наистина вършат работа на 100%.Цената е с 50ст. по-скъпи от маркуч с уплетка не са скъпи кви 50лв това е безумно много.За размерите вътрешен 3мм за по-тънкия маркуч а по-дебелия с 4мм силикон и ще забравиш за повред по тях.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Глупости, силиконови, отиваш в някой магазин за авточасти и купуваш маркучи на GATES те са едни черни вътре с неква върва и са много здрави, аз съм с такива вече 1 година и няма ядове и са високо температурни!!!!
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Замисли се от какво се запушват ел.клапани и тогава ще спорим кой са по-хубави маркучи от стоковите.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Ел.клапани се запушват от кофти въздушни филтри.
Аз слагам на Гейтс с външна текстилна оплетка - 3,2мм.вътрешен отвор,около 5-6лв.метър.
Аз слагам на Гейтс с външна текстилна оплетка - 3,2мм.вътрешен отвор,около 5-6лв.метър.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз също си вземам на Гейтс ( мисля са ) черни , имат както казва колегата Сашко нещо като върва и отвън са пак гумени, Много са яки и качествени. Купувам редовно по 5-6 метра , да имам в наличност. И при проблеми с коли, с вакууми, надуви и геометрии, първата ми работа е да очаткам всички стари и да сложа от тях. От същите си слагам и на обратната нафта. Супер са 

- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Колеги, какви размери са маркучите? Мисля, че са 2 размера, понеже наскоро сменяхме на Сеат Леон 90 коня (не знам код) и там сложихме 3.5м. маркуч с размер 4мм и 2м. такъв с размер 5мм . И при голф с този мотор ли са такива размерите?
Колега аз ползвам на вюрт 3,2мм и съм много доволен препоръчвам ти го.
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, гледам че повечето слагате 3мм и 3.2мм. Днес премерих щуцерите от клапаните и са 4мм дебели. Да взема като вас 3мм или 4мм? Колата е Сеат Ибиза 1.9ТДИ 90кс AHU
Върни се в “Дизелови агрегати”