Здравейте!
От няколко седмици се мъча да се справя с един проблем, който ме съсипва.
Колата е Passat B6 2007 2.0TDI
Ще се опитам да го обясня максимално точно.
Преди няколко седмици в движение ми светнаха следните лампи като тази за подгрева мига:
Parking brake fault!
Owner’s manual!
ESP
Engine fault Workshop!
След като се появят на таблото забелязах следните проблеми:
1.Темпомата спира да работи и се появява удивителна.
2. Климатика спира да охлажда.
Мисля, че се губи и мощност понякога също така забелязах, че понякога преди да светнат тези лампи колата като чели прекъсва.
Ходих до VW. Казаха, че може да е от педала на газта. Смених го. Проблема пак се появи.
Моля някой, ако е имал този проблем и го е решил да пише.
Благодаря предварително.
Passat B6 2007 2.0TDI Проблем с двигателя и спирачките
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 2007 2.0TDI Проблем с двигателя и спирачките
Трябва си диагностика,със сигурности има записани много грешки! 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Здравей, колега! Мигащия реотан може да е задръстен ДПФ. Имах такъв случай и първо започна да мига лампата на реотана, после чек енджина, цветомузика и сервизен режим (изчезна турбото). Колата ми е Пасат Б6 1.9ТДИ с ДПФ. Диагностиката би трябвало да покаже къде е проблема.
Хм,със сигурност проблема не е в педала на газта,по скоро си мисля за датчика на педала на спирачката.Когато се прецака той,светва и лампата за проблем с двигателя,но пък климатика да спира!?
Въпрос-Не Ти ли дадоха разпечатка с кода на грешката?

vladini написа:Хм,със сигурност проблема не е в педала на газта,по скоро си мисля за датчика на педала на спирачката.Когато се прецака той,светва и лампата за проблем с двигателя,но пък климатика да спира!?![]()
Ами.... Закупих колата преди месец и още не съм мн светнат в нещата. Не знаех, че мога да си взема разпечатка.
Относно климатика: той си духа, но сякаш минава в режем на парно и духа с възможно най-хладното, което му позволява времето. Може и да се филмирам вече.
Този датчик за спирачката от представителството ли трябва да го взема или мога да го закупя и от др. място?
plamikcho написа:Здравей, колега! Мигащия реотан може да е задръстен ДПФ. Имах такъв случай и първо започна да мига лампата на реотана, после чек енджина, цветомузика и сервизен режим (изчезна турбото). Колата ми е Пасат Б6 1.9ТДИ с ДПФ. Диагностиката би трябвало да покаже къде е проблема.
Здравей, plamikcho! До момента, не са светвали др. лампи. Тези трите сякаш светват заедно.
тази лампа за подгрева мига винаги когато има проблем с датчик или ток някъде.
според мен търсете датчик. като прочетете грешките не вярвам да не ви насочат на никъде. а това с педала на газта ...... щеше да е странно да е от него - да ти светне че не ти работи ръчната и ESP да се изключи :).
не знам доколко трябва да се търси проблем в ESP. пробвай да възпроизведеш нещата отново и търси нещо конкретно което правиш в тоя момент. за ESP също може да пробваш няколко пъти старт от място с повече газ - тогава се задейства и ако има там проблем може би ще ти изпищи пак.
за проблеми с ръчната има изписани много фермани, но ако не я бараш (а едва ли си го правил в движение :) ) не би трбявало да става нещо.
според мен търсете датчик. като прочетете грешките не вярвам да не ви насочат на никъде. а това с педала на газта ...... щеше да е странно да е от него - да ти светне че не ти работи ръчната и ESP да се изключи :).
не знам доколко трябва да се търси проблем в ESP. пробвай да възпроизведеш нещата отново и търси нещо конкретно което правиш в тоя момент. за ESP също може да пробваш няколко пъти старт от място с повече газ - тогава се задейства и ако има там проблем може би ще ти изпищи пак.
за проблеми с ръчната има изписани много фермани, но ако не я бараш (а едва ли си го правил в движение :) ) не би трбявало да става нещо.
Ами дори със светнали лампи, ръчната си работи. Опитах се да изолирам случайте, в които светват лампите, но сякаш е произволно. На място, при маневри при паркиране, на магистрала с вклучен темпомат(който се изклучва като светнат грешките ), в дяижение на скорост, при изклучена скорост. Просто, не може да се изолира нещо конкретно. Примерно вчера не светиха, но има едно придърпване на двигателя сякаш от турбото. Също така няколко пъри при превклучване на предавки има някакво забиване.
Вече почвам да се отчайвам. Ще ходя пак до представителството. Някой може ли да ми даде номер на някой добър майстор за София, който се занимава с Пасати и има софтувра за диагностика?
Вече почвам да се отчайвам. Ще ходя пак до представителството. Някой може ли да ми даде номер на някой добър майстор за София, който се занимава с Пасати и има софтувра за диагностика?
radotom написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=6022
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096
Благодаря!
- dimitar.nachkov
- Автомобил:
- Двигател:
Споделете решението на проблема, имам го същия няма оправяне.
Върни се в “Дизелови агрегати”