пасат б5 1.9 tdi 110коня афн - странен звук като превключва на 2100 оборота
пасат б5 1.9 tdi 110коня афн - странен звук като превключва на 2100 оборота
Здравейте, от скоро съм собственик на пасат б5 110коня афн,комби, много запазена взех я от мой човек, сервизна история от закупуването до днес, та карах я хареса ми и я закупих обслужена всичко ток, работеше без проблем, докато дойде една сутрин един странен звук като превключва на 2100 оборота се чува едно като свистене, колата си върви доста добре, 180-200км си вдига без да се запъва има чип тунинг, обаче предишния собственик си я карал като пенсионер, аз също не я натискам, но от време на време натискам педала до долу, ходих при майстора дето я е правил винаги, не ми обърна много внимание, каза че може да е турбото тръгнало, друг майстор се съмнява за спукан маркуч, подчертавам че колата си върви Перфектно, като че ли може малко повече да попушва, едно приятелче прегледа всички маркучи отгоре здрави са, имало и под кората на двигателя обаче там не гледахме, моля за съвети!?
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: пасат б5 1.9 tdi 110коня афн - странен звук като превключва на 2100 оборота
Според мен-карай си за сега.То ще си покаже ,ако думне някой турбопът.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Според мен пък, ако имаш съмнение за маркуч / кулер за пробив, да си го оправиш, а не да чакаш. Защото турбината се опитва да насмогне на пробива и прави излишни обороти в + . А това води до по-къс живот.
Имах съмнение за спукан маркуч на кулера, обаче я закарах на майстор, прегледа маркучи, турбо всичко е точно, казва ми че според него е възможно да е малък хода на геометрията, но колата си върви доста добре, единствено къде свисти, възможно ли е да свисти от зациклила геометрия, и ако е от нея проблем би трябвало да има проблем с вървежа предполагам
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
За да пуши повече, има логика да губи въздух отнякъде. Аз бих огледал сам. Малко са майсторите, дето им се занимава цял ден да разглобяват и да търсят проблем, който не е очевиден, и може да не го открият. А накрая и да не вземат нищо за деня.
-
- Двигател:
Чипосан дизел няма как да не пуши, а ако има спукан маркуч пуши прекалено и тягата е намалена. Има и едно свистене което не може да се сбърка. Ама тя и в авариен режим ще влиза ако не догонва налягането
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз съм имал спукан кулер на стария Пасат. Колата не забиваше, не се усещаше проблем въобще, освен една идея по-малка мощност при изпреварване примерно, почти не се чуваше свистене. Дупката на кулера беше цепнатина, която се отваряше само, когато налягането в системата стане високо, иначе не се виждаше проблем при оглед. На живи данни си достигаше налягането, макар и малко трудно в по-високи обороти на мотора и със закъснение. Убедих се че има проблем при сравняване на логовете със записани стари с аналогични тестове. Открих мястото, защото кулера беше повече омаслен, отколкото ако пуска малко въздух и масълце от някоя недобре стегната връзка. Добре, че турбото ми поддържа тази опция - омасляване
.

-
- Двигател:
И дупка да пробиеш пак ще догони ако не е прекалено голяма
Последния майстор при който я карах прегледа всички маркучи, казва всипко е точно турбината работи добре, съмнява се за геометрията че му се вижда че лостчето правило малък ход, какво общо оима геометрията със свистене то не можах да разбера, колата си върви доста добре, онзи ден даже давах малко повече газ на място и си пуши черно но не е прекалено много а да речем нормално за една кола на 22 години! Та за сега си карам така ък по натам ще видим на къде ще му излезе края
Тук по Лом всеки гледа да вземе парички без дори да е правил нещо..
-
- Двигател:
Навсякъде това гледат
Та все пак карах я при следващия майстор прегледа я, свали маркуча към турбото не е зле като цяло няма луфтове, обаче този майстор казва че не трябва да е омаслен агр а при мен има малко масълце,попитах какво да очаквам, казва че след време може би ще трябва да се смени, какви са вашите съвети!
Та все пак карах я при следващия майстор прегледа я, свали маркуча към турбото не е зле като цяло няма луфтове, обаче този майстор казва че не трябва да е омаслен агр а при мен има малко масълце,попитах какво да очаквам, казва че след време може би ще трябва да се смени, какви са вашите съвети!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Слагай една ламарина / запуши м/у ЕГР и смук.колектор отвора. Дано не е пълен смук. колектор с гняс , също и отворите в главата.
Ами ако извадя маркучето дето е в клапана и го затапя само него, без софтуерна намеса дали ще има някаква промяна, или проблеми
Върни се в “Дизелови агрегати”