Автомобила беше на ремонт в Хобикар Русе,за смяна на турбо.Взех си автомобила и го карах около 100-тина км.и един ден както го карам изгасна и после запали трудно.Като е студена палеше от раз.След два дена вдигна огромна пушилка и се усети лек удар в мотора, прибрах в гаража,извадих сондата за маслото и какво да видя,на сондата имаше 7 см.масло.

А това е маслото източено от картера,като в кулера имаше около 400 гр. а в ауспуха не знам колко има,даже и пътека по пътя съм очертал от където съм минал.

Носих я на диагностика понеже от удара помислих че е прескочила зъб на ремъка,но всичко беше наред с центровката и започна разглобяването.И ето какво видях като смъкнах главата.буталото е на горна мъртва точка.

А това е резултата от масления удар.

не знам как е станало това с маслото,не са източили старото и са налели новото отгоре или един наливал,другия не знаел и той налял или нарочно е налято не можах да разбера но всичко е наяве.
От Хобикар ми казаха че е влязло нафта във картера,но при 4 л. масло ако влезе 5 л. нафта и то за 100 км пробег няма как да стане а и маслото после няма да се държи на щеката а ще тече,а то си е гъсто,значи си е само масло.
Та сега си търся биела и бутало.