Доста време загубих и доста части смених по колата, включително нова средна част на турбото а маркучите все така бяха пълни с масло и почти се бях навил да купя нов капак на клапаните за да си направя експеримент и се сетих че преди бях гледал клипче как руснаците подобряват картерната вентилация и реших да пробвам..
Отворих капачето на капака с ножче и чукче лекичко и се оказа че мембраната е здрава, разглеждах самата вентилация и така не можех да разбера какъв е принципа на работа, почистих мембраната (мръсотия нямаше) и пробих още една дупчица в капачето което притиска мембраната за да могат да излизат картерните газове, залепих го с температурен силикон и го оставих 2-3 дена да стегне хубаво.
Само да спомена че преди да пристъпя към вентилацията смених гумички на клапани и пушека при палене изчезна, но като работи на празен ход или форсирам пак изкарва синьо(маркучите бяха пълни с масло), след подобрението съм минал 5-600км и свалих горния маркуч преди колектора и масло вече няма, само е блажен маркуча отвътре.
Логиката е такава че при голямо картерно налягане маслото избива през сегменти на турбото и маркучи и интеркулер се пълнят по малко с масло.
Ще покарам още и по нататък ще споделя мнение, маслото си е на макс както съм го сипал и най важното, не опушвам комшиите като запаля

Давам линк към видеото ако някой колега се престраши да подобрява вентилацията https://youtu.be/VR9nfT2J2xw