Passat B6 - странно поведение на оборотите.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vladimir.dimitrov2
Автомобил: Пасат Б6
Двигател: BMR

Passat B6 - странно поведение на оборотите.

Мнениеот vladimir.dimitrov2 » Пон 31 авг 2020 21:40

Здравейте колеги,
От известно време имам следните симптоми на Пасата - BMR - 170 кс. DSG + DPF filtar.

Значи симптомите са следните.... Понякога като запаля колата да кажем че при паленето всичко е нормално, но дори да остана на място или да тръгна както си карам бавно градско усещам леко придръпване сякаш за секунда съм си махнал крака от педала на газта и колата сменя звука на двигателя и започва да сменя Предавките на скоростите на по-високи обороти (почти винаги 2000 +) .
А ако не съм в движение а само на място усещането е сякаш когато включиш климатика и колата всеедно се сецва за секунда и двигателя сменя звука, ако натисна педала на гаста колата си се форсира но клапаните на двигателя се чуват сякаш ударят по капака на двигателя. След 1-2 мин примерно както си работи, може пак да смени звука и двигателя почва да си работи едно тихо и мазно ще кажеш съвсем различна кола си запалил.
Така другите видими симптоми са - ппц когато си работи нормално е на 800-850 оборота но когато сякаш влезе в този "странен режим" Оборотите се качват на малко под 1000.
Допълнително от няколко месеца наблюдавам че ми губи Антифриз, няма пушек от ауспоха, доло по кората забелязвам от време на време капки но още не мога да хвана от къде точно пропуска. Насоките са ми някъде зад двигателя, около турбото (ако някой има идея може да каже и за това), отпреде където и да съм гледал маркучите никъде не виждам теч.
С DPF съм който не съм нито чистил нито махал (Софтоерно или хардоерно не съм мн запознат само съм чел че го правят). :newsm66
Друго което ми идва на ум АГР също не съм чистил защото колата я имам от почти година и още не мога да и смогна с всичко.

Малко дълго сатана ама се надявам да съм описал всички компоненти на тези играещи обороти да може някой компетентен колега да ме насочи максимално точно.
:beer

Потребителски аватар
wik0orasd
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1998

Re: Passat B6 - странно поведение на оборотите.

Мнениеот wik0orasd » Вто 01 сеп 2020 9:04

Сам си казваш,че не си много запознат.В тази ситуация най -добре кажи от кой град си ,за да те опътим към читав майстор

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 01 сеп 2020 9:54

Бих започнал от показанията на дюзите. ЕГР-а има охладител, който може да е пробил и да тече от там.

Потребителски аватар
vladimir.dimitrov2

Мнениеот vladimir.dimitrov2 » Вто 01 сеп 2020 11:55

Ами ппц съм от Благоевград (луикендите съм там), живея в Перник и работя в София.... :screwy
А сега по въпроса с показанията на дюзите.... зет ми има диагностика ама трудно го навивам да закачим. Иначе в началото като я закачахме да гледаме разни неща си спомням че ми беше споменал че нещо в показанията на 4-та Дюза не били точно в норма, но сега като разсъждавам си мисля че може тя да влиза в някакъв странен режим и от там да идва промяната в работата на двигателя (надяваме се да ми следните логиката колкото и да съм бос в знанията ми). Не мога да дам точните данни но от доста време обмислям да си купя въпросна диагностика и сам да си наблюдавам колата че ми е кофти през 10 дни да го карам да я закачаме. Тук е момента да помоля да ме насочите какво да си купя.... Надявам се с видео ороци в Youtube и Нета да успея да се науча да я чета...
Преди малко слязох да погледна пак, и се вижда капка под задната част на кората под двигателя.
Относно ЕГР-а до колкото съм запознат той не е ли точно зад радиатора, гледах го никъде не видях следи от някакъв пропуск във всички траби влизащи и излизащи от него. Тези дни мисля да я дигна на крикове (нямам канал или подемник) и да махна кората да гледам както вече казах някъде зад двигателя... но не е сигурно че в сегашното положение кората може да ме подлъгва че е от там.
Като цяло сега събирам мнения да знам къде са слабите места които да гледам като я дигна, че в момента от горе къде ли не се навирах и нищо....
А иначе благодаря за бързото включване на колегите, надявам се и други да се включат с мнения всичко би ми било полезно с моите слаби познания.. :bowdown

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 01 сеп 2020 13:37

VCDS търсиш, вече от къде си преценяваш, има ги в OLX, sklad66, aliexpres на цено от 30 до 100 лв всичките вършат работа , гледат се живи данни на дюзите от -1.5 до +1,5 грубо са ок, ако много излизат от тези норми пробваш първо с някакво прочистващо вещество за дюзи и да става за DPF , може и да влезнат в норми, може и на кофти гориво да си попаднал, пробвай да смениш бензиностанцията и да видиш дали ще се оправи претрисането. За теч-а кората може да събира теч от предния край и да си капе в задния и да те обърква. Сваляш и гледаш, щом капе е доста и ще си личи.

Потребителски аватар
vladimir.dimitrov2

Мнениеот vladimir.dimitrov2 » Вто 01 сеп 2020 20:43

дам, ще последвам твоя пример колега... когато имам някакви резултати ще споделя до къде съм я докарал.
Благодаря отново.

Върни се в “Дизелови агрегати”