AFN - какво се гледа при покупка
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
AFN - какво се гледа при покупка
предстои ми покупка на един пасат Б 5 1.9тди АФН мотор какво да гледам по двигателя колата е на 210к км със сервизна книжка до 2006 година внос от италия но феродовия диск на съединеля е заминал и в момента се сменя оставил съм капаро за колата .салона е много запазен личи си че е поддържана но ме притеснява двигателя защото до сега не съм имал тди и не знам какво да очаквам от него сега карам пак пасат турбо дизел б3 давайте съвети какво да гледам това за пръчката за маслото го знам но ако има още нещо казвайте
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SMEL написа:Винаги може да бъдеш излъган каквото и да гледаш,а може и да си късметлия-просто ако ти е дръпнала окото-купувай.
Точно така! Всичко е въпрос на късмет и всичко може да се натъкми за да изглежда перфектно, но истината може да е съвсем друга. Аз например моя Пасат го купих на магия в 21.30 вечерта. Няма да ти казвам как съм го огледал... просто нямах време и затова го взех, но сега не съжалявам въпреки, че не съм го оглеждал както се оглежда кола преди покупка! И така, още веднъж - КЪСМЕТ!!!
Успех и дано скоро се похвалиш!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Какво значи да духа около щеката?
Как се разбира да духа около щеката. Аз пробвах, като е загрял мотора, като я вдихнеш от там излизат пари, като работи- също излизат пари - това 'духане' ли е?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
и както е тръгнал си върви още над 200000КМ без проблем и без да гори масло-това е за ТДИVentoman написа:niks76 написа:а и това дали духа от щеката не е предспоставка 4е мотора е сдуханVentoman написа:Аха , ама имай в предвид че и трудно се среща такъв който не духа от щеката
Така е може да си има компресия и да си върви , но си е тръгнал

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Аз отскоро.. така се заобичах с дизелите ;-)
Нямах впечатление - за пръв път видях (в мобиле.бг) купето на тая кола която сега карам - в една софийска автокъща и така както сега си стоях късно през нощта и си казах - това е тя НОВАТА (стара) кола, а като погледнах беше минало точно 2 години откак карах В3-ката
... А стария Пасат В3 1.6i, 101ps (много си го обичам - още макар че ми го купиха 3-4 дни след като купих този) си стоеше долу под ореха и не знаеше че след два или три дни ще ме закара да видя това В5.5 - и то ТДИ!
Благодарение на Този форум - избрах мотора - да не е 2.5!, а да е 1.9. Да не е автоматик, а да е с ръчни скорости. Тук разбрах че имало и 6-та скорост
, кой да ми каже иначе.
...
А в София като се качих на тая машина. и като подадох -газ -не повярвах на очите (и ушите си).
Все съм мислел че бръмчи много повече от това което чух, и че едвам едвам ускорява... а е било точно обратното...
Отзад - въобще не пуши (може би засега). Дори и рязко като подаваш газ - пак няма дим, но щеката ако отвориш, като е горещ мотора - си къди....
Тва е положението. А иначе е на 215 000км, италианка

Благодарение на Този форум - избрах мотора - да не е 2.5!, а да е 1.9. Да не е автоматик, а да е с ръчни скорости. Тук разбрах че имало и 6-та скорост

А в София като се качих на тая машина. и като подадох -газ -не повярвах на очите (и ушите си).
Все съм мислел че бръмчи много повече от това което чух, и че едвам едвам ускорява... а е било точно обратното...
Отзад - въобще не пуши (може би засега). Дори и рязко като подаваш газ - пак няма дим, но щеката ако отвориш, като е горещ мотора - си къди....
Тва е положението. А иначе е на 215 000км, италианка
Върни се в “Дизелови агрегати”