New Beetle 1.9 tdi ALH проблеми

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Roshavv
Автомобил:
Двигател:

New Beetle 1.9 tdi ALH проблеми

Мнениеот Roshavv » Чет 24 сеп 2020 15:13

:Mr Green Fun Здравейте.
В сервиза където бях за обслужване не дадоха всичко от себе си или толкова можеха... То май познатите най много еЪт. ...
От съвсем скоро карам тази кола и има няколко кусура.
1.Както се кара бавно прехълцва веднъж дваж и святка триъгълника на тракшъна... Но си продължава да върви...и си свети...след гасене и палене изчезва до следващото прихълцване.
2. Върви до 100-110 и спира да надува турбото...поне така ми се струва защото спира да свири и да върви... Отново гасене и палене до следващите 100-110...
Какъв е зора и къде мога да отида в Спряла Загора някой поне да каже или да го направи. Ама някой който е наясно какво що как... Искам да се маха и ЕГРа....
Тук там се досмених мъркучите на вакумите с каквито имах от предната кола...

Последна промяна от Roshavv на Чет 24 сеп 2020 15:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: New Beetle 1.9 tdi ALH

Мнениеот vanesto » Чет 24 сеп 2020 15:33

Намери някой около теб с Ваг-ком и вижте какви грешки има записани. По т.2 най-вероятно геометрията на турбото е зацапана и иска почистване, но виж първо грешките. ЕГР-а лесно се затапва със съчма в маркуча за вакуум и/или ламарина на клапата.

Roshavv
Автомобил:
Двигател:

Re: New Beetle 1.9 tdi ALH

Мнениеот Roshavv » Пет 25 сеп 2020 6:01

Както гледам се чистят след рестарт на мотора. Май трябва се возим с някой в движение да се види...
А визуално е нова студената част на турбината..може е сменяна...
Кой ги разбира в Стара Загора тези вагове,че имам и още някой въпрос да чуе мотора нещо ми е съмнително.
В големите сервизи от преди знам ,че почти не са останали майстори а са пррдимно работници. .майсторите са си направили собствен гараж... Та издирвам Заралийдкият такъв

Върни се в “Дизелови агрегати”