Passat b6 2005 2.0 140к.с. BMP не пали всеки път след престой

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
crazyspawn
Автомобил:
Двигател:

Passat b6 2005 2.0 140к.с. BMP не пали всеки път след престой

Мнениеот crazyspawn » Съб 22 авг 2020 19:06

Здравейте колеги. Колата е Passat b6 2005 2.0 140к.с. BMP мотор. Има много подобни теми като моята но с точно моя проблем не намирам. Проблема е следния. От известно време колата пали след много продължително въртене ,когато е престояла на едно място за повече от 5,с часа или повече. Пробвах да я оставя с задницата на горе и с предницата на горе все тая 8 от 10 случая не пали . Гумичките бяха сменени преди 8 месеца, тандем помпата я смених 2 пъти и пак същото. Забелязах че ми избягало литър ,литър и половина масло но има омазано зад двигателя под турбото но не е дошло от турбината още търся от къде е но мисля ,че няма нищо общо с паленето.
Грешки по колата няма дюзите са в норма

Поне така мисля :mhihi.
Имате ли някаква идея къде да търся проблема.
Благодаря ви предварително.
А да сменено е мадло филтри всичко по нея. Няма теч или мириз на нафта никъде.

crazyspawn
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b6 не пали всеки път след престой

Мнениеот crazyspawn » Пон 31 авг 2020 13:06

Ето данни на дюзите и още нещо но те се менят и са различни постоянно
IMG_20200803_142659.jpg

и малко други данни които ме притесняват.
IMG_20200803_142552.jpg

IMG_20200803_142555.jpg

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Passat b6 2005 2.0 140к.с. BMP не пали всеки път след престой

Мнениеот vinixxx » Пон 07 сеп 2020 12:27

Трябва да замерите вакума около тандем помпата.

Потребителски аватар
NathaN
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: PD 131кс BLT 2006

Мнениеот NathaN » Съб 03 окт 2020 18:18

Същите проблеми имах и аз първото за маслото на мен отзад ми беше заминала гарнитурата на капака на клапаните смени я ако е от блока отгоре не скъпа за паленето при мен бяха големи мъки и аз като тебе облусжена тандем помпа ако има гарнитура метална между блока и помпата я смени ако е сваляна и не е сменена, но да знаеш има и тандем помпи без такава гарнитура в случая аз имах и я смених, опръстени на дюзи, чистене на помпата в резервоара ново клапанче на горивния филтър оригинално, нов филтър и същата работа и все пак намерих решение на проблема и той е на самата тандем помпа има една цънцърка което съм ти оградил може да не същатата помпата това е за пример, можеш и сам да го направиш не кой знае какво отвиваш я най - вероятно ще има въздух ще изфъска поне при мен и беше сухо на барут та отвиваш я и палиш колата да потече нафта от нея нея дръж много запалена, защото мята много нафта от там гасиш колата и завиваш и после пак запалиш докато си заработи добре колата и това е. Поне при мен това се оказа проблема и вече от 2 седмици насам няма ядове с паленето пробвай и пиши да кажеш дали ще има проблеми след тази процедура

Изображение

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 03 окт 2020 19:28

Това че си сменил о пръстени на дюзи не ги изключва, ако си забелязал какъв ръб има главата предполагам ти е ясно че няма да кара дълго така. Въпреки това не пречи да смениш клапанчето на горивопровода, и гарнитурата между главата и помпата. Ако е с метална гарнитура те съветвам да търсиш помпа с другия тип гарнитура (тия помпи са еФтини втора ръка). Ако проблема остава нещата никак не са цветни.
О-пръстените се хващат като се монтира прозрачна шлаухка на обратната нафта след помпата и колата се остава да работи и се следи дали нафтата върви на мехури

Върни се в “Дизелови агрегати”