Golf Plus 2.0 TDI 2005 BKD 140 к.с. - Чистене на турбо?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
s1d3
Автомобил:
Двигател:

Golf Plus 2.0 TDI 2005 BKD 140 к.с. - Чистене на турбо?

Мнениеот s1d3 » Пет 15 яну 2021 12:16

Здравейте, колеги.
От известно време колата влиза в авариен режим при подаване на малко повече газ и по-висока скорост. Отделно самата турбина звучи като асматик и свисти доста. Майстора при който ходя, каза, че трябва да се свали турбината и да се види дали може да се чисти. Колата е на тъщата и досега никога не е обслужвана турбината и се е карало предимно градско с ниска скорост и предполагам, че положението вътре е мазало. :mhihi
Та молбата ми е да ми дадете малко насоки къде да го занеса да го погледнат и евентуално да го почистят или да се смени ако положението е толкова зле? Малко не съм наясно с турбини и ще се радвам на малко помощ.
Отделно, каква сума горе-долу да очаквам? За демонтаж + монтаж след това ми казаха между 300-350, но за самата работа по турбото не мога да намеря информация. Благодаря предварително!

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Re: Golf Plus 2.0 TDI 2005 BKD 140 к.с. - Чистене на турбо?

Мнениеот kukata_pasat » Пет 15 яну 2021 15:25

viewtopic.php?f=24&t=461638 темата за почистване на геометрията с спрей за фурни без сваляне на турбината има вариант за чистене с и без катализатор прочети в че ще има да пиша един час едно и също което е писано и дъвкано в тази тема,отдели си един час за четене и всичко ще ти стане пределно ясно

Върни се в “Дизелови агрегати”