Здравейте, имам следния проблем и не можах да намеря по останалите теми, за това пиша тук:
Карам VW scirocco 2.0 tdi 2009 г. От известно време забелязвах наличие на бял пушек, който се появяваше и изчезваше без да откривам ясна причина защо. Закарах я на диагностика и там ми казаха, че колата е в пълна изправност и това най-вероятно се дължи на регенерация на DPF. След няколко месеца реших да проверя нивото на маслото и се беше увелечило значително, което означава че съм имал нафта вътре. Закарх дюзите на диагностика и се оказаха за смяна (и четирите). След смяна на дюзите с нови и на маслото проблема изчезна за известно време. 2000км по късно пак започна да пуши. При запалване на колата на място държи малко под 900 оборота и не пуши. Обаче след минаване даже и на късо разстояние започва пушенето и на място държи малко под 1000 оборота.
На какво може да се дължи това? Благодаря предварително.
Пушек при 2.0 tdi с миризма на дизел
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Пушек при 2.0 tdi с миризма на дизел
А проверихте ли какво е състоянието на ДПФ ? Диференциално налягане?
- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пушек при 2.0 tdi с миризма на дизел
Може да е от много неща. Но ако според диагностиката всичко е наред погледни това:
https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=484956
Ако има инсталиран някой от първите ъпдейти за дизелгейт, той може да причини такова поведение, при мен имаше и силни вибрации + бял пушек от недоизгорялата нафта. Води и до проблеми с дпф.
Погледни си казанчето за антифриз за следи от масло. Може да му направите тест за изгорели газове в охладителната система, въпреки че тези двигатели уж не цепят така глави като старите. Ако има наблизо добри ремапери иди при тях, понякога разбират повече от тия двигатели от колкото някои майстори.
https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=484956
Ако има инсталиран някой от първите ъпдейти за дизелгейт, той може да причини такова поведение, при мен имаше и силни вибрации + бял пушек от недоизгорялата нафта. Води и до проблеми с дпф.
Погледни си казанчето за антифриз за следи от масло. Може да му направите тест за изгорели газове в охладителната система, въпреки че тези двигатели уж не цепят така глави като старите. Ако има наблизо добри ремапери иди при тях, понякога разбират повече от тия двигатели от колкото някои майстори.
Върни се в “Дизелови агрегати”