основен ремонт или двигател от морга
-
- Автомобил:
- Двигател:
основен ремонт или двигател от морга
Колата е Бора 1.9 TDI 110к.с. Реалните й километри са около 400 000. Зимата сутрин пали изключително трудно /след 5-6 подгрявания и пак задържам ключа около 4 секунди докато запали/ Сменяни са акумулатор, стартер, свещи абсолютно всичко, от което може да е и според двама техници... не прави достатъчно компресия, следствие от сдухан двигател. Също така шумът от двигателя може да се мери с този на бусове с 5-6 години по-стари от нея. Не ми се продава, защото има абсолютно всички екстри пък и свикнах с нея, а няма да й взема добра цена. Та дилемата е дали да направя основен ремонт на двигателя /и колко долу горе ще струва това нещо/ или да й търся двигател от друга бора /който е божа работа, колко ще изтрае/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: основен ремонт или двигател от морга
Не бързай със такива инвестиции, трябва ти истинска диагностика, с мерене на компресия ако трябва. Такава кола съм настройвал със същите симптоми и не си знаеше километрите. До мерене на компресия не се стигна, но центровката беше на голямо предварение, а палеше доста трудно. Разпределителния вал и беше със зъб и половина на закъснение. Помпата също може да се настройва и помага доста, особено ако и тя е износена, тогава и ремонт на мотора няма да ти помогне ако не се нагласи помпата - минавал съм по тоя път с моя кола. Кажи на първо място гори ли масло и духа ли много като се извади щеката за маслото?
- manekena
- Автомобил:
- Двигател:
не вземаи друг мотор докато не видиш на твоя какво му е.извади буталата и премери износването на цилиндрите ако са в норма и буталата са добри слагаи нови сегменти и биелни лагери +ремонт на клапани и шлаиф глава,виж си минал после едни 200 000 км.всичко зависи от блока и коляновия вал 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Zinoto написа: Кажи на първо място гори ли масло и духа ли много като се извади щеката за маслото?
Ами за 5 години съм доливал масло мисля че 3 пъти и то по-малко. Според мен това е нещо нормално за кола на 12 години. Другият път като я запаля, ще проверя дали духа, не съм се сещал досега. Иначе, когато е студена от ауспуха излиза много дим /светло сив на цвят/. И стрелката на температурата отива на 90 градуса след близо час каране, но това може да си е от нея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега виждал съм подобен двигател на 680000км таке се съмнявам твоят а е здухан премери компресията вижте да не взема въздух от някъде
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
На 400 000 хиляди мотора НЕ МОЖЕ да е издухан!Просто НЯМА как! Освен с едно и също масло да ги е минал тия 400 000!

-
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:На 400 000 хиляди мотора НЕ МОЖЕ да е издухан!Просто НЯМА как! Освен с едно и също масло да ги е минал тия 400 000!![]()
![]()
Ако е прегряван може, но най-вероятно не е за ремонт на двигателя. Просто трябват малко проверки и да се настрои и регулира всичко. Хората доливат по 2 литра масло от смяна до смяна и не правят ремонти и си карат колите. Качествена диагностика на първо място! Достатъчно е центровката да не както трябва за тия симптоми, да не говорим за другите неща, които също трябва да се проверят.
Колегите са прави. Първо сериозна диагностика - там ще излезе нещо. Ако си сменял /то май няма как да не си/ ангренаж и не е правена настройка на ВАГ-КОМ ето ти едно отлично предварение или закъснение. Някоя изгоряла свещ и хопа - пушилки сутрин. 400 хил. наистина не са таванът на тези мотори. Щом казваш, че и не гори масло в несвяст, което, както отбеляза някой, е количеството над 2 литра, значи работата не е толкова зле. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Просто много хора /не специалисти/само докато я чуят и веднага изводът е... двигателят е отишъл. Километражът показва 207000 км, но веднъж като я закачиха на компютър, показа почти 400 000км. Благодаря, ще я закарам да й направят диагностика и да видим какво ще покаже. Интересно е, че на всеки сервиз, в който съм я вкарвал, съм казвал за тези неща, и никой не предложи да направи диагностика на двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото знам в Русе сервизите май само името им е сервиз
и при бай Цанко не те съветвам да ходиш.

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Дизеловите двигатели на VW почват да работят нормално след 400000 км.
Майтап!!!
А по темата: виж степента на износване, ремъци, помпи и тн. както те съветват колегите по горе... Може "дявола да не е толкова черен"
Успех и пиши какво направи!

А по темата: виж степента на износване, ремъци, помпи и тн. както те съветват колегите по горе... Може "дявола да не е толкова черен"
Успех и пиши какво направи!

Освен на запален двг да видиш дали духа от щеката, остави колата на втора на наклон дали ще започне да изпуска.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
В Русе е вярно ,че са отврат.Аз неходя по сервизи,нямам никакво желание.Имам един свестен майстор занимава се със марката шкода,той има октавия 1.9тди ahf.На него бих се доверил,мога да ти дам телефон ако искаш! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Vanich написа: остави колата на втора на наклон дали ще започне да изпуска.
Колата е автоматик
Zinoto написа:Не бързай със такива инвестиции, трябва ти истинска диагностика, с мерене на компресия ако трябва. Такава кола съм настройвал със същите симптоми и не си знаеше километрите. До мерене на компресия не се стигна, но центровката беше на голямо предварение, а палеше доста трудно. Разпределителния вал и беше със зъб и половина на закъснение. Помпата също може да се настройва и помага доста, особено ако и тя е износена, тогава и ремонт на мотора няма да ти помогне ако не се нагласи помпата - минавал съм по тоя път с моя кола. Кажи на първо място гори ли масло и духа ли много като се извади щеката за маслото?
тя тая кола със тази центровка сигурно е работила като орехотрошачка и сигурно са се срещали клапаните с буталата
Върни се в “Дизелови агрегати”