Привет колеги,
Искам да сменя вакуум маркучите на мойта ибиза 1.9 TDI 110кс., тъй като са стари а и често пъти е подменян някой сцепен с каквото имам под ръка.
Бихте ли ме орянтирали за размера и дължината, тъй като прочетох различия от сорта на 3мм / 3.2мм / 4мм както и за по-големия от 4мм,5мм и 6мм..
Няма как да премеря мойте, тъй като вече нямам идея кой е с оригинален размер и кой не. Също така ако на дадено място съм за 5мм а аз вмомента съм сложил 4мм, ще окаже ли влияние ?
Споделете и мнения какви маркучи да ползвам - силиконови или някакви gates с оплетка или?
Ибиза - 1.9 TDI 110к.с ASV - какви вакуум маркучи
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Re: Ибиза - 1.9 TDI 110к.с ASV - какви вакуум маркучи
Добра идея е да ги подмениш.Аз и на старата и на по новата си ги подмених да нямам ядове като размери 2.5метра 3 ММ и 1.5 метра 4 ММ сложих ( доколкото си спомням) не е проблем да са по тесни важното е да влизат плътно.Сменяш ги един по един за да ги объркаш сваляш стария мерил режеш и слагаш и така един по един.Сменяй ги на по топъл мотор за да са меки иначе можеш да скъсаш някой щуцер.Вземи си маркучи без оплетки за да личи ако се сцепи някой.