Вчера, на връщане от Боровец, през вентилацията в купето започна да влиза силна миризма на дизелово гориво (не на отработени газове, а както мирише на колонката). Прибрах се, около колата миришеше все едно съм олял с маркуча. Днес на светло започнах да разглеждам, течове отдолу никъде не видях, но под пластмасовия капак на мотора се разкри следната картинка: в леглата на дюзи 1 и 2 има по една локвичка от дизелово гориво. На 3 е съвсем малко, 4 ми изглежда сухо.
От къде може да е този теч, безопасно ли е да се придвижа на самоход до някой сервиз?
Passat B7 CAYC - теч на нафта около дюзите
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Re: Passat B7 CAYC - теч на нафта около дюзите
Пробвай да подсушиш с обезмаслител на спрей (brake cleaner), след като засъхне запали двигателя и виж дали тече от високото налягане или от обратната нафта. Аз залагам на второто. Там има едни пластмасови щуцерчета, които са хванати с телчета. Ако са те можеш да си ги смениш и сам пред вас.
Re: Passat B7 CAYC - теч на нафта около дюзите
Мерси колега, и в сервиза потвърдиха твоите думи, най-вероятно е точно от пластмасовите пътища на обратната нафта. Някакви уплътнения сдавали багажа и поръчах направо цялата магистрала. Утре ще я сменят
едит: на втора дюза беше скъсано уплътнението. Целият елемент е 100 кинта.
едит: на втора дюза беше скъсано уплътнението. Целият елемент е 100 кинта.
Върни се в “Дизелови агрегати”