Golf MK4 ALH голям разход на гориво
-
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: ALH 2000
Golf MK4 ALH голям разход на гориво
Здравейте, колеги. Пускам темата, понеже колата започна да гори много нафта. Стокова е, без чипове и доработки. Когато я закупих, без проблем изкарваше над 800км (5.3л/100км) с един резервоар, а последният път беше изгорила 37l за няма и 500км (7.5л/100км), а карам основно извънградско. Единственото различно нещо, което бях правил наскоро е да сложа Bardahl BDC, понеже всички много го хвалят. Днес заредих догоре от OMV и след 4км ми се стори, че стрелката пак иска да бяга. Къде да търся проблема?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Golf MK4 ALH голям разход на гориво
А върви ли?
-
Да, колата върви нормално, не съм забелязал нито да забива, нито нещо друго.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Само на една бензиностанция ли зареждаш? За 4км да мръдне стрелката е...
Да не са ти налели пяна?

Да не са ти налели пяна?
-
Първият разход, който бях писал (5.3л/100км) е бил с гориво от същата OMV бензиностанция, след това известно време използвах друга, и сега днес пак от същото OMV да видя дали ще има разлика, обаче се притеснявам, че проблема не е от горивото, а по-скоро от самата кола.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Има ли инерция? Да не би да задържа някоя спирачка.
- vanesto
И аз за това се съмнявах, ама каза, че върви нормално. Все пак да вдигне всичките гуми и да ги завърти на ръка, трябва свободно да се въртят.
-
Преди време един майстор ми беше казал, че някой от задните апарати задържал. Така и не реши да оправи проблема, а аз не знам какви са възможните решения. Ако е само това проблема и е нещо лесно за оправяне, ще е добре. Какво се прави в такъв случай, сменя се апарат, обслужват се бутала, или нещо друго? Извинете ме за глупавите въпроси, просто не съм много наясно.
PS: Нямам много добри наблюдения, но инерция и е доста трудно да поддържа.
PS2: То като цяло и ръчната спирачка май е за ремонт, понеже почти не държи.
PS: Нямам много добри наблюдения, но инерция и е доста трудно да поддържа.
PS2: То като цяло и ръчната спирачка май е за ремонт, понеже почти не държи.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Проблема,най-вероятно е в спирачките. Щом ти е задържало колелото и не си я оправил. А това и на мен ми се е случвало отначало да покаже повече стрелката за горивото и след малко да върне. Отдавам го на пяната от нафтата. За задържането на спирачките може да пипнеш колелото-най -вероятно грее силно.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Профилактика на задните апарати и си в играта пак. Сигурно джантите си греят?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Странно ми е как карат колеги със стегнати задни спирачки. Дори и леко да е, така се нагряват дискове джанти , лагери, че не може да си доближиш ръката. И това да не си сигурен дали е оттам, то пари и мирише и да не ти направи впечатление.. де да знам, може в мен да е грешката.
- vanesto
Може и да е късно за профилактика, ако е спечен апарата, направо нов. Задължително смени и жилата на ръчната, защото от там задържат.
P.S. Печка, те греят, ама кой да се сети да доближи ръка.
А не миришеше въобще. Поне лагера и накладките спасих.
P.S. Печка, те греят, ама кой да се сети да доближи ръка.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Я покарай някъде, където няма да натискаш спирачки и виж дали грее някой диск. За да не се гадае на сляпо.
-
Днес направих един курс Велико Търново-Плевен (135км). Джантите и апаратите не съм се сещал да ги доближа с ръка, понеже чак сега прочитам какво сте писали, а мирис не съм усетил никакъв нито като пристигнах, нито по време на пътя.
Единствено впечатление ми прави, че като пусна педала на газта колата намаля доста (на равен път) и най-вече едно странно боботене има и вибрация, която се усеща в купето (боботенето по звук ми наподобява на проблемен лагер главина, но не е същият звук, понеже скоро сменях и го помня). Прикачвам снимка на стрелката за гориво (след 135км курс + 2 мин престой след карането) и средният разход, който борд компютъра показва.
По- запознатите от вас могат ли да ми кажат горе долу каква сума ще ми излезе ремонта ориентировъчно, понеже все още съм студент и парите малко или много са фактор, а искам да си имам едно на ум.
Единствено впечатление ми прави, че като пусна педала на газта колата намаля доста (на равен път) и най-вече едно странно боботене има и вибрация, която се усеща в купето (боботенето по звук ми наподобява на проблемен лагер главина, но не е същият звук, понеже скоро сменях и го помня). Прикачвам снимка на стрелката за гориво (след 135км курс + 2 мин престой след карането) и средният разход, който борд компютъра показва.
По- запознатите от вас могат ли да ми кажат горе долу каква сума ще ми излезе ремонта ориентировъчно, понеже все още съм студент и парите малко или много са фактор, а искам да си имам едно на ум.
- Прикачени файлове
-
- 155134688_929045294571361_8430054670955776416_n.jpg (95.03 KиБ) Видяна 1740 пъти
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
100 лв на апарат за рециклиране без труда сваляне и качване жилата са по 30 лв сложи ги 350-400 лв с труда
Върни се в “Дизелови агрегати”