Прецеждане на нафтата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pRo-4-LiFe
Автомобил:
Двигател:

Прецеждане на нафтата

Мнениеот pRo-4-LiFe » Съб 02 юни 2007 21:45

Пичове, можете ли да ми кажете по какъв начин най - ефикасно мога да прецедя водата от нафтата без да я оставям 2-3 дена водата да се отцеди сама :lol:

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 03 юни 2007 12:39

Сипваш я в легена и след половин час гребеш с канчето от горе. Водата е по-тежка и пада на дъното. :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 юни 2007 12:39

Тва е нещо като да чистиш ориз с боксови ракавици :lol: -защо ти трябва да го правиш :?:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 03 юни 2007 13:01

Rabbit_TDI написа:Тва е нещо като да чистиш ориз с боксови ракавици :lol: -защо ти трябва да го правиш :?:

Ами взел си е чисто ново PD и не иска да го повреди с гадната ни нафта :lol: :lol:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 03 юни 2007 15:52

то нали имаше и някаква далавера с едни ламаринени фунии, дето са с много ситна мрежа ( направо с микронни дупки ) и като се сипвало бавно нафтата водата се "гъбаркала" на мрежата ..уж :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 юни 2007 16:10

Имаше и едно нещо дето му викат горивен филтър и е баш пред помпата.Ако искаш да спасиш колата си от мърсотий по-добре иди при майстор да ти извади и изчисти резервоара.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Нед 03 юни 2007 23:30

Аз в мазето съм си пригодил едно варелче за нафта. Кранчето му не се намира най-долу, а 4 пръста по-нагоре. Така като сипя нафтата във варела и като я оставя да се утаи водата остава долу и от кранчето само нафта тече. Това можеби е най-сгурния вариант :roll:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 04 юни 2007 8:01

Svetlix написа:Аз в мазето съм си пригодил едно варелче за нафта. Кранчето му не се намира най-долу, а 4 пръста по-нагоре. Така като сипя нафтата във варела и като я оставя да се утаи водата остава долу и от кранчето само нафта тече. Това можеби е най-сгурния вариант :roll:

:shock :shock Баси като вземеш нафта от бензиностанцията пак ли така правиш? Първо във варела и после в резервоара?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пон 04 юни 2007 11:40

ако си вземеш фуния за дизел и сипваш през нея не минава вода.това ако има в дизела разбирасе.аз ползвам такава само като сипвам от туба.постоянно ми седи в бъгажника.но лично ме мързи да сипвам на бензиностанция през нея.

ionkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionkom » Нед 11 ное 2007 9:26

Вземи една ламаринена фуния и на нея и сложи цедка откинескоп на стар телевизор,трудно пропуска нафтата,та камо ли вода и други боклуци,на бензиностанция не ходя,защото там режат главата до кръста с цени,а ползвам вече пет години това присособление и ти гарантирам,че работи перфектно ! Успех !!!

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 11 ное 2007 9:43

Вода от резервоара се обира с памучен парцал.Пусни си един парцал вътре и го сменяй от време на време и си ок.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Нед 11 ное 2007 10:55

Vasseto написа:Вода от резервоара се обира с памучен парцал.Пусни си един парцал вътре и го сменяй от време на време и си ок.

:shock :shock

Как така да го пусне вътре е после как ще го изкара парцала без да разглоби резервоара. Или тоя парцал няма да ли да запуши нещо там.
Моля те разясни малко колега не се заяждам просто да ми обястниш технологията, че да пробвам и аз ?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Прецеждане на нафтата

Мнениеот Lisho » Нед 11 ное 2007 12:06

pRo-4-LiFe написа:....начин най - ефикасно мога да прецедя водата от нафтата без да я оставям 2-3 дена водата да се отцеди сама :lol:

На фунията слагаш филтърна хартия (напр. от стар въздушен филтър) и преливаш от кофти източника в правилният съд :lol:. В зависимост от пластовете хартия е и пропускателната способност. Колкото повече са пластовете толкова по-тънка е струйката.Филтърната хартия задържа всякакви простотии (вода, твърди частици и др.) Но ако са и баяли на нафтата с други субстанции няма как да си подобри химическите показатели.

Успех

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 12:17

Rabbit_TDI написа:...Имаше и едно нещо дето му викат горивен филтър и е баш пред помпата...

:да:
Къде я сипвате тая нафта, та ви е чак толкова страх?
Иначе може да си сложиш един допълнителен утаечен филтър преди заводския и сам да си го чистиш. Освен това ще виждаш и откъде какъв боклук си заредил - за сравнение.

Потребителски аватар
kostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadinov » Нед 11 ное 2007 12:41

колеги купих си фуния която задържа вода и всички други гадости. продава ги един човек на разклона за''камбаните'' на околовръсното в софия.аз съм много доволен .

Върни се в “Дизелови агрегати”