Прецеждане на нафтата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прецеждане на нафтата
Пичове, можете ли да ми кажете по какъв начин най - ефикасно мога да прецедя водата от нафтата без да я оставям 2-3 дена водата да се отцеди сама 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Svetlix написа:Аз в мазето съм си пригодил едно варелче за нафта. Кранчето му не се намира най-долу, а 4 пръста по-нагоре. Така като сипя нафтата във варела и като я оставя да се утаи водата остава долу и от кранчето само нафта тече. Това можеби е най-сгурния вариант

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vasseto написа:Вода от резервоара се обира с памучен парцал.Пусни си един парцал вътре и го сменяй от време на време и си ок.

Как така да го пусне вътре е после как ще го изкара парцала без да разглоби резервоара. Или тоя парцал няма да ли да запуши нещо там.
Моля те разясни малко колега не се заяждам просто да ми обястниш технологията, че да пробвам и аз ?
Re: Прецеждане на нафтата
pRo-4-LiFe написа:....начин най - ефикасно мога да прецедя водата от нафтата без да я оставям 2-3 дена водата да се отцеди сама
На фунията слагаш филтърна хартия (напр. от стар въздушен филтър) и преливаш от кофти източника в правилният съд

Успех
Rabbit_TDI написа:...Имаше и едно нещо дето му викат горивен филтър и е баш пред помпата...

Къде я сипвате тая нафта, та ви е чак толкова страх?
Иначе може да си сложиш един допълнителен утаечен филтър преди заводския и сам да си го чистиш. Освен това ще виждаш и откъде какъв боклук си заредил - за сравнение.
- kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”