Здравейте колеги, Skoda Octavia 1U2, 1.9TDI, 90HP, предно предаване, ALH, е REMAP, от около 5г. Имаше проблем с глава и ГНП. Главата е от морга (тествана с воден тест) и оборудвана както трябва с всичко ново. ГНП-то сълзеше и беше рециклирана. От както я взех явно започнах да чувам турбото си (до преди това не бях го чувал) как свири високочестотно и на към 2000 оборота, вие доста приятно. Колата общо взето полудя след ремонта, оборотите на първа сега скачат зверски бързо на първа, което преди не беше така - чудо! Обаче това което не ми хареса е, че колата започна да се замисля докато пали (преди това палеше от четвърт). Като се престраших и започнах да я юркам с "газ до ламарината" ми направи впечатление че дори да се движа без газ на първа, в момента в който натисна педала до долу колата откача, гумите не свирят, а приплъзват и колата не може да се изстреля... това го прави и на втора. Ако е мокър пътя колелата чаткат, че не хваща сцепление. Не са гумите, защото са перфектни и зимните и летните. Както и да е и на това свикнах. Един ден НЕзагряла (60-65гр.) като я изръчках така на първа, усетих странно заглъхване, върнах газта и подадох по-леко газта, включих втора и се оправи. На следващият ден обаче я изпуснах и двигателя заглъхна целият, изгасих запалих - всичко е наред. Преди няколко дена пак така незагряла до перфектна температура, я изръчках, двигателя пак заглъхна, но на втора се отпуши. На една улица настъпах яко и тя отиде до 4000 оборота, като стрелката отказваше да ги премине и връщаше до 3900 и после пак до 4000 и т.н. като и се чуваше отчетливо това. След малко реших пак да я натисна на втора и беше станала ужасно мудна - трагедия. Викам си: "честит ти авариен режим умнико", спрях пред къщи изгасих я, запалих - оборотите летяха както преди. Не ме разбирайте погрешно, карам много внимателно, просто последната седмица нещо ме дразнеше с това въртене на гуми и тествах какво се случва. Имам глупав vagcom с VCDS Lite 1.2 и реших да я закача да видя какво е "изплюл" компютъра, грешката:
Address 01: Engine Labels: 038-906-012-AGR.LBL
Controller: 038 906 012 H
Component: 1,9l R4 EDC G200SG 3315
Coding: 00002
Shop #: WSC 06402
1 Fault Found:
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A
Попрочетох на какво може да се дължи, но си рекох - това ще го оправя но тя пак ще се юрка така без да може да тръгне. И реших дали мога да видя центровката... и срам - не намерих графиката TDI graph, но така и така реших поне да направя някой шот на данните които дава на 0, 1, 3 и 4-ти канал
Студена:
Загряла:
Някой от данните ми се струват странни. EGR-а физически е там, но мисля е запушен и премахнат софтуерно. Дебитомера нямам идея дали работи или всичко е от ремапа.
Моля ако нещо ви се види странно - споделете.
Поздрави!
п.с. извинявам се яко бях прекалено изчерпателен и благодаря за вниманието :)
Skoda Octavia 1U2, 1.9TDI, 90HP, ALH, 2001г. - Влиза в авариен режим на високи обороти
- NathaN
- Автомобил: Seat Ibiza 6L
- Двигател: PD 131кс BLT 2006
Re: Skoda Octavia 1U2, 1.9TDI, 90HP, ALH, 2001г. - Влиза в авариен режим на високи обороти
Грешката означава, че турбото пренадува. В случая зацапана геометрия на турбото най - вероятно или актуатор или вакууми. Но по - клони към зацапана геометрия това се получава ако колата се гара градско на ниски обороти. Като цяло тези коли си искат настъпване. Аз моята хич нея жаля след като няколко пъти съм с тази грешка и се оказваше все зацапана геометрия и запекъл актуатор. Сега 3000+ оборота и тогава се превключва и няма ядове. Изолираш изцяло егр и караш. Ако се окаже за чистене турбото или сваляш което е най - добрият вариант или със спрей за фурни се чисти
Re: Skoda Octavia 1U2, 1.9TDI, 90HP, ALH, 2001г. - Влиза в авариен режим на високи обороти
Много благодаря за отговора. Аз снимките за друго ги качих. Притесняват ме данните MAF на 3-ти канал и BTDC на 4-ти. Нямам идея какво значат, но като гледам изобщо не ми изглеждат в норма.
Върни се в “Дизелови агрегати”