Golf mk3 AFN проблем с вървежа.
Golf mk3 AFN проблем с вървежа.
Здравейте колеги! Вече съм тотално отчаян, може би заради липсата на добри майстори в моят град, от проблема който ме мъчи вече много време. Та... Собственик съм на голф 3 1.9 тди 110 к.с. АФН. От известно вече време колата работи значително по-шумно, турбото надува, но не дърпа изобщо почти(тук ще отворя една скоба и ще допълня, че турбото съм го рециклирал цялостно преди месец), когато запаля колата дори в началото турбото даже не работи ксто цяло, чак след иззвестен период от време се чува как включва и работи, но ефективността отново е почти нулева, като колата работи, както споменах, през цялото време шумно. Сега ще поясня какво съм сменял и кога - обслужване на всички ремъци, филтри, помпи, цялостна генерация с мека връзка, колата е с хибридно турбо от 131 к.с. Ауди, колата има настройка и е 150 к.с., изолиран е дебитомера, някои от вакуумите съм ги подменил с нови(тези свързани с турбото и мап сензора). Всичко това съм го сменил в рамките на 2 месеца. Колата постепенно губеше мощност, без да бъде шумна, но в последно време вече е и шумна и "мяука" като за световно, изобщо не върви та дори и гуми не върти на 1-ва. Озадачен съм вече от какво може да е, защото колата не върви и за 70 к.с.,а толкова пари хвърлих, че ме хваща яд. Може и да съм изпуснал нещо като подробност, така че очаквам вашите мнения и въпроси, ще бъда максимално точен, за да се опитам да помогна и на вас и на себе си. Малко е хвърляне на боб ситуацията, но ще ви бъда много благодарен ако ме насочине към какво да гледам. 

- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Golf mk3 AFN проблем с вървежа.
Пуши ли като няма тяга? Цвят на пушаците? Лесно ли пали? Педала на спирачките мек ли е? Като си тръгнал да сменяш вакуумни маркучлета ги смени всичките! Щото останалите са им набори. Смени и тези на връщащата нафта от дюзите! По прозрачния маркуч към ГНП бягат ли мехурчета?
П.П. Голф 3 AFN е с може би най-подробно коментираната в
нета компютърна диагностика. А компютърната диагностика спестява доста чудене и смяна на здрави части с нови.
П.П. Голф 3 AFN е с може би най-подробно коментираната в
нета компютърна диагностика. А компютърната диагностика спестява доста чудене и смяна на здрави части с нови.
1.Пуши,мисля, че рядко когато е по-студена като бялкаво, но иначе пуши черно, по-точно в ниските обороти, когато го застъпя.
2.Сравнително лесно пали да, като зимата има нищожна отрицателна разлика.
3.Педала на спирачките си е наред, както и те.
4.Маркуча за връщане на нафта е подменен.
5.Мисля,че понякога бягат мехурчета, до колкото съм забелязал, но не съм се вглеждал особено.
2.Сравнително лесно пали да, като зимата има нищожна отрицателна разлика.
3.Педала на спирачките си е наред, както и те.
4.Маркуча за връщане на нафта е подменен.
5.Мисля,че понякога бягат мехурчета, до колкото съм забелязал, но не съм се вглеждал особено.
И на колко оборота го чуваш,обикновено , турбото започва да се осеща от 2200 до 2400 оборота
В 2000 оборота започва леко вече да се чува турбото. Под 2000 оборота го няма звука на турбо никакъв. И дори и след 2000 об. е много шумен, муден и почти неефективен, а е рециклирано чисто ново.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Един лог с пълна газ на 11ти канал от1500 до 4000оборота ще ти покаже колко надува
Тя турбината си надува както си е надувала когато вървеше нормално(имам бууст метър и следя там какво се случва), просто сега въпреки, че надува както трябва, просто самата кола не върви изобщо. Все едно нещо я спъва, бучи ужасно много а не върви...
Върни се в “Дизелови агрегати”