Охлаждане голф 7 GTD 2017 г
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
Охлаждане голф 7 GTD 2017 г
Здравейте колеги, имам едно въпросче , ако някой е запознат нека изкаже мнение. Днес имах малко работа из града и разходих голфчето около 9 - 10 км, след това се прибрах, оставих колата в гаража и докато си сваля багажа ( 2 мин. ), заключих колата и след няколко секунди се включи перката за охлаждане на високи обороти. Реших да изчакам докато спре, но в продължение на поне 5 - 10 мин. а може и повече, не спираше. Отключих колата и перката спря, заключих я отново и тя пак се включи. Отново изчаках, но не спираше като през цялото време работи на високи обороти. Отключих я отново като този път реших да я запаля, работеше около 30 сек. и я изгасих след което всичко си беше наред. Колата е голф 7 GTD 2017 г.. До колкото знам имат 2 водни помпи, но до сега не ми се е случвало това, ако някой е запознат нека изкаже мнение.Поздрави.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Re: Охлаждане голф 7 GTD 2017 г
Да не си я загасил докато е била в режим на регенерация, защото тогава перката остава да работи известно време.
- genobuldoka
Не не съм, колата не е била в регенерация когато се прибирах, забравих да го спомена в първия пост
- fur1ous
- Автомобил:
Грешки нещо има ли?
- genobuldoka
- genobuldoka
Най - вероятно си прав, но както казах в предния пост колата не е била в регенерация, което ме насочва че това е някаква система за допълнително охлаждане на двигателя. На този етап не съм казал че търся проблем в това което ми се случи вчера а и нямам никакви индикации за такаъв,а дали на някой му се е случвало подобно нещо.Може и да греша, бях за писал в първия пост че колата има 2 водни помпи, ако е така има ли инфо колко време след загасяне ел. помпата продължава работи и възможноли е след като тази помпа е вкарала необходимото количество топло вода температурния датчик да я е отчел и това да е довело до включването на перката.(между другото don_kuxot чел съм темата ти за паста и регенеразии евала за описанието)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И на корсата ми се е включвал вентилатора по подобен начин, докато оглеждах за проблем намерих надпис, че е нормално вентилатора да се включва по всяко време и се отказах да търся проблем.
Доколкото си спомням и на голф 2 пак се е включвал при изгасен двигател.
Доколкото си спомням и на голф 2 пак се е включвал при изгасен двигател.
- genobuldoka
От достоверен източник разбрах, че включването на перката за охлаждане е нормално, но продължителността може да варира в доста голям диапазон от време. Благодаря на колегите които изказаха мнение по въпроса.
- genobuldoka
И така колеги, ситуация вчера беше следната, колата не беше палена цял ден и при вечер около 19:00 перката се включи на високи обороти за около минута може и по малко. Този път беше на открито, не беше в гаража. На таблото не светят никакви лампи.
- fur1ous
- Автомобил:
Аз бих почнал от датчика за темп. на водата
- genobuldoka
От официалния дилър не откриха грешка и казаха че е нормално, и че вентилатора може да се включи и на стиден мотор. За мен това е странно, за сега ще следя колата и ако има промяна ще дам инфо какво се случва.
Върни се в “Дизелови агрегати”