Здравейте колеги,
Карам кола с 2.0 TDI 143кс 2010 (Audi b8) и досега винаги маслото ми е било Castrol EDGE Titanium 5W-30 LL, поръчвано от Английския EBAY (официалния сайт на Castrol праща там). След Брекзит фирмата която ми доставяше пратки от Англия преустанови дейността си там и сега правят доставки само от Германия.
Сега пред мен има два варианта - да купувам Castrol от друго място или да сменя маслото.
Другата марка за която си мисля е Liqui Moly и те за разлика от Castrol имат българска фирма дистрибутор - Сенакс ООД. Дали е добра идея ако реша да купувам Liqui Moly да е от тях или да си го поръчам от AutoDoc. Сега като проверих цените LONGLIFE III 5W-30 е с 35 лв. по-евтино от AutoDoc отколкото от Сенакс
В AutoDoc цената на Castrol e доста висока 139 лв. Миналата година съм го купил от Ebay за 99лв и 20 лв за доставката – общо 120лв. т.е около 15% разлика. Предполагам разликата е заради мита и ДДС след Брекзит?
Колата ми ще чукне 200 000 км точно при смяната, на това масло и искам да постъпя максимално адекватно спрямо ситуацията.
От друга страна не съм карал много тази година и ми пише, че съм просрочил смяната на масло с 50 дни, но ми остават около 7000км преди интервала за км. Предполагам, при километража на моя автомобил, най-добре е да сменя веднага маслото и да не се бавя повече.
Дали може да ме посъветвате дали да продължа с Castrol от AutoDoc, като масло и ако го сменям, какво и от къде да взема.
Избор на масло за 2.0 TDI след Брегзит
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: Избор на масло за 2.0 TDI след Брегзит
Купувал съм години наред от фирмата представител на Лики Моли, не съм имал проблеми.
Там дребни разлики в цените не съм ги гледал, не мисля че са от значение.
Там дребни разлики в цените не съм ги гледал, не мисля че са от значение.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Ползвай Габиели за доставки от острова.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И Габиели не работеха напоследък. Ползвай GGBG - 5лв/кг и всичко пристига за 7 дни. В цената влиза оправянето на ДДС, мито и др.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Големи доставчици на авточасти, официални представители, специализирани доставчици на масла... Според мен може да им се има достатъчно доверие. Та и с Кастрол може да си продължи, или някоя друга от големите марки - и Лики Моли, Шел, Фукс, Мобил, че даже и от по-бутикови стига да отговарят на нормата и да се сменят редовно.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
https://www.ato24.de/de/castrol-edge-pr ... t-1-l.html
Чувал съм, че има общи поръчки до България.
Чувал съм, че има общи поръчки до България.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Да, има група която ползвам, безплатна доставка, човекът прави поръчка почти всяка седмица.
Мерси за отговорите,
Ако трябва да обобщя резултата от допитването е да си продължа с Кастрола, има човек от форума, който периодично внася масла от Англия на Кастрол (доколкото ми е известно сега дори да ми се донесе маслото от там ще трябва да платя два пъти ДДС (веднъж в Англия и веднъж в България) и отделно ще трябва да платя мита) и не на последно място това, че последната година съм навъртял много малко километри, не е причина да се бавя със смяната на маслото. В крайна сметка, понеже ще поръчвам и филтри от Аутодок, мисля да си поръчам и маслото на Кастрол от там и да не го мисля повече.
Ако трябва да обобщя резултата от допитването е да си продължа с Кастрола, има човек от форума, който периодично внася масла от Англия на Кастрол (доколкото ми е известно сега дори да ми се донесе маслото от там ще трябва да платя два пъти ДДС (веднъж в Англия и веднъж в България) и отделно ще трябва да платя мита) и не на последно място това, че последната година съм навъртял много малко километри, не е причина да се бавя със смяната на маслото. В крайна сметка, понеже ще поръчвам и филтри от Аутодок, мисля да си поръчам и маслото на Кастрол от там и да не го мисля повече.
Здравейте, да дам ъпдаейт какво стана с моята поръчка.
Ползвах GGBG за доставка от Англия и съм много доволен. Силно препоръчвам.
Ползвах GGBG за доставка от Англия и съм много доволен. Силно препоръчвам.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Освен,че си доволен, може да споделиш и какво си платил.
Разбира се.
За 4.80кг (5 литра) 24.95, което е 5.20 лв на кг. Ако си спомням правилно това си беше стандартна тарифа за доставка от Англия и преди Брегзит т.е няма някакъви допълнителни разходи след това. Самата пратка също дойде доста бързо - на адреса в Англия беше на 28 сеп, а аз я взех от офиса на 8 окт.
За 4.80кг (5 литра) 24.95, което е 5.20 лв на кг. Ако си спомням правилно това си беше стандартна тарифа за доставка от Англия и преди Брегзит т.е няма някакъви допълнителни разходи след това. Самата пратка също дойде доста бързо - на адреса в Англия беше на 28 сеп, а аз я взех от офиса на 8 окт.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Преди Brexit при тях беше 3лв/кг. Вдигнаха с 2лв/кг заради ДДС/митница.
Върни се в “Дизелови агрегати”