Здравейте колеги,
Колата е пасат 99г, 1.9тди, 110 коня, AFN мотора. Проблема, който имам е че доста се омаслява капака на двигателя и маслото излиза от филтъра за изгорелите газове. Смених го веднъж, но продължава да си "избива" като я понастъпвам. Замислих се дали не е проблем нещо с турбото- да не вкарва масло в турбо пътищата.
Срещали ли сте такъв проблем?
Благодаря и хубав ден!
Passat b5 1.9TDI омасляване на филтъра за изгорелите газове
Re: Passat b5 1.9TDI омасляване на филтъра за изгорелите газове
Може би гумичката, върху която ляга клапана изгаря и губи способността си да уплътнява добре от топлината с времето. Всъщност тръбичката на клапана лягайки в гумичката играе ролята на уплътнител към капака на клапаните. Пробвал ли си само нея да смениш и да покараш малко с нова? Турбото тук няма роля даже и да изпуска.
Другото място откъдето често изпуска е от маркуча който идва откъм долната част на мотора и влиза в клапана - там на стария AFN го бях играл с добре стегната скоба + самовулканизираща се термоустойчива лента, която периодично подменях. Почти не съм срещал мотор AFN, който малко или много да не е омаслен точно където казваш...
Другото място откъдето често изпуска е от маркуча който идва откъм долната част на мотора и влиза в клапана - там на стария AFN го бях играл с добре стегната скоба + самовулканизираща се термоустойчива лента, която периодично подменях. Почти не съм срещал мотор AFN, който малко или много да не е омаслен точно където казваш...
Върни се в “Дизелови агрегати”