Audi a3 8p 2.0tdi BKD прекъсва при плавно подаване на газ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Peshi
Автомобил:
Двигател:

Audi a3 8p 2.0tdi BKD прекъсва при плавно подаване на газ

Мнениеот Peshi » Съб 17 сеп 2022 21:15

Здравейте. Търся мнения какъв може да е проблема преди да тръгна да търся майстори. Проблема започва с трудния студен старт след колата е седяла няколко часа. Пали пропускайки цилиндри първите 2-3 секунди и след това се изглажда. Странното е че много рядко изпушва през ауспуха като пали и когато изпуши е почти незабележимо. След като потегля и в движение всичко си е наред има мощност мотора, но когато спра да ускорявам и започна да поддържам скоростта (едвам гъделичкам газта)започва проблема с лашкането. Усещането е точно като на кола на газ, като и свърши газта. Двигателя е он оф. Изключително досадно е. Давам газ и моментално изчезва лашкането. Най гадно се лашка когато е между 50-70 градуса водата. Веднъж стопли ли всичко се оправя. Пали перфектно работи идеално в движение педала на газта е прецизен и няма лашкания. На живи данни абсолютно всичко свързано с нафти и дюзи е в норми. Няма никакви записани грешки. Някой ако има подобен опит или някакви идеи ще се радвам да сподели.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Audi a3 8p 2.0tdi BKD прекъсва при плавно подаване на газ

Мнениеот tdi fen » Нед 18 сеп 2022 9:58

и дюзите на загрял мотор са перфектни ?

Peshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Peshi » Нед 18 сеп 2022 11:31

Да студени топли винаги са в норми. Точни стойности не помня но корекциите на топъл мотор бяха много близо до 0.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Нед 18 сеп 2022 13:38

Имам подобен проблем на пасат 6, само че съм с ДСГ и при мен се случва само на 5та и 6та предавка. При мен също дюзите са в норма. Маховика ми е тръгнал, отдавам го на него, макар че из темите срещнах различни предложения, че е лош тайминг, маховик, дюзи, софтуер..

Peshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Peshi » Нед 18 сеп 2022 15:45

Мойта е ръчка и го прави на всички предавки като на първа е най ужасно. Също забравих да добавя че понякога когато е студена и е с пуснат климатик играят оборотите. Падат с 50-100 оборота притриса и се форсира малко след това задържа за няколко секунди и пак падат малко и тн.

Върни се в “Дизелови агрегати”