Проблем с турбото пасат б5.5 1.9TDI 131кс.
Проблем с турбото пасат б5.5 1.9TDI 131кс.
Здравейте, извинявам се ако темата се повтаря но имам проблем с турбото. Като карам колата нормално-сменяне на предавките между 2500-3000 оборота всичко е точно, но ако я настъпя повече да тръгна да достига 4000 на около 3900 оборота все турбото изключва и колата влиза в авариен режим. Преди време като съм пробвал колата по магистрала 180 спря да набира и пак така ставаше мудна но си мислех, че има нещо ограничител защото на по-малка скорост го нямаше този проблем. Ходих при майстора който си ми прави колата каза че се е запекла геометрията, и днес си я взех но резултата си беше същия, на 3та скорост до към 100кч/ч. Държи след това на 4та на 3900 пак същото. Къде може да е проблема?
Re: Проблем с турбото пасат б5.5 1.9TDI 131кс.
Наистина има изключително много информация за този проблем в този форум. Не ги разбирам тия майстори, явно целта е да ти вземат парите без да е свършена кой знае каква работа. Този проблем се хваща най - лесно с логове в движение… ако приемем, че турбината е рециклирана и отпада като проблем - остават само Н18, Н75, ЕГР, Актуатор, Дебитомер и вакуум маркучите..
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Може да не донадува.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Трябва ти диагностика в движение с запис на лог файл на трети десети и единайсети канал.Гледа се дебитомер искано-дадено,турбо искано-дадено и положение на ЕГР.Най вероятно ти е зацапана геометрията майстора какво е правил чистил ли е турбината.
Върни се в “Дизелови агрегати”