Аз съм мислил много по този въпрос,според мен проблема е чисто механичен,в града лопатките се движат до определено положение за да разтоварват,а да кажем след това имат още 1/3 ход,по тази 1/3 се трупат сажди,нагар и т.н.,мисля,че това натрупване има критичен момент,до него при движение на трета/четвърта с висока скорост лопатките за да разтоварят могат да преодолеят границата, а след него не могат чисто механично,не стига вакуума и съответно турбината пренадува и колата влиза в сервизен режим.
В града мисля,че не можеш да накараш лопатките да влязат в последната 1/3,освен ако нямаш условия да вдигнеш поне 120 на 3,4 за по продължително време.
След като премине критичния момент и да се продухва на магистрала файда няма,ще влиза в авариен режим,има начини за временно решение-раздвижване на лостчето на актуатора,но то е за няколко месеца .Трайното решение е сваляне на турбината и хубаво почистване,ама хубаво,иначе пак е за няколко месеца.
Така мисля аз,вероятно ще пишат и по-разбиращи,но темата е дъвкана многократно и е малко вероятно

.