Доста се рових из нета, тъй като колата като се покара повече градско влиза в някакъв режим и оборотите ги държи на 950-1000, а не на нормалните 800.
До колкото разбрах това може да го прави от 2 варианта, единият е, когато генератора не зарежда над 14V, а другият вариант, е когато колата влиза в автоматичен режим на регенерация на DPF-а(изгаряне на саждите). Замерих зареждането на акумолатора, зарежда 14.1, 14.2 V. Значи остава другия вариант с регенерацията на DPF-a.
Обаче, когато влезе в този режим не само дига оборотите, но и турбото започва да надува много яко още от малките обороти (явно за да прави повече изгорели газове, съответно топлина, за да изгаря саждите).
Притеснява ме това, че турбото надува много, чува се яко имам чувството, че ще се пръсне, а и колата става много неприятна за каране, не дава да и докосна газта, направо се изтрелва, не мога да тръгна нормално...

В интернет пише, когато влезе в такъв режим, трябва да се покара извънградско около 15-20мин. на 4-та или 5-та в диапазон от 2500 до 3000 оборота.
Днес пак ми влезна в такъв режим и реших да не гася и паля отново, а да покарам докато сам се махне (но не извънградско, а в града). Карах около 20мин. в града само на високи обороти, след което спрях и форсирах на място около 5 мин. но уви нищо не стана, пак си стоеше така.
Някаква идея имате ли? Колеги със същия двигател, как се справяте с проблема? Да не би наистина да трябва извънградско да се кара?
Ето и клип за този режим.