Здравейте отново колеги,
Както се разбира опитвам се със собствени сили да оправя един Голф 5 Плюс от 2005г.С другите неща както съм писал се справих.Сега чувам шум от пистовия ремък.Мога да го определя като на сух лагер но не съм специалист и нека не бъде подвеждащо.Гледам ,че този ремък минава през компресор климатик, алтернатор и обтяжна ролка.Ремъка е нов на около 5хил.км.Питам за съвет как да изолирам този шум и да се насоча към правилното решение?
Благодаря
1,9 TDI 105к.с. код BKC-шум от пистов ремък
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Re: 1,9 TDI 105к.с. код BKC-шум от пистов ремък
Свали пистовия ремък и завърти ролките веднага си личи.може да се смени и само ролката без да се набутваш с обтегач ако не е наложително, колкото до свалянето на ремъка махаш десния преден подкалник правиш си схема на един лист от къде минава ремъка с ключа буташ обтегача и ще видиш две дупчици да си съвпадат като съвпаднат навираш някой шестограм или лимбус примерно т25 и блокирваш обтегача за да не се върне за да можеш лесно да поставиш ремъка обратно.Не е сложно гледай клипове и ще ти стане ясно.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На ръка при свален ремък, обикновено като се сменява ремъкът обаче се сменяват и всичките ролки. Най вече тази на алтернатора, тя трябва да е фрикционна, т.е като я завъртиш и я спреш, ротора трябва да продължи да се върти още малко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите.Беше ми полезно.
Покарах около 100км. и този шум изчезна.Колата не беше карана от 5-6месеца и може би това е причината.Сега се чува само съвсем леко жужене-не знам дали е нормално.Както съм писал лапата на мотора скъса болтове и двигателя изпадна.Сега се оглеждам за други евентуално щети...
Покарах около 100км. и този шум изчезна.Колата не беше карана от 5-6месеца и може би това е причината.Сега се чува само съвсем леко жужене-не знам дали е нормално.Както съм писал лапата на мотора скъса болтове и двигателя изпадна.Сега се оглеждам за други евентуално щети...
Върни се в “Дизелови агрегати”