Passat b8 2.0tdi 150 стартер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ivandlg
Автомобил:
Двигател:

Passat b8 2.0tdi 150 стартер

Мнениеот Ivandlg » Чет 11 юли 2024 10:01

Здравейте колеги,от известно време около месец имам проблем с запалването.На топло,на студено няма значение.Натискайки копчето лампите си светкат както попринцип, стартера завърта,но прави нещо от порядъка на половин оборот след което спира без да издава каквито и да е звуци и след около 5 сек. Се вижда омаляне на светлината от фаровете,тоест дори и да не върти черпа ток. Проблемът е че не се слупва всеки път,може да си запали сутринта без проблем,но ако се случи "засядането" са нужни поне 5 опита докато завърти и запали. Акумулатора е на година и половина.Някой срещал ли е такъв проблем? Какво да търся хлабава връзка/маса или да поръчвам нов стартер направо?
Прикачени файлове
Screenshot_20240710_230547_OBDeleven.jpg
Screenshot_20240710_230257_OBDeleven.jpg

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Re: Passat b8 2.0tdi 150 стартер

Мнениеот railfan » Чет 11 юли 2024 10:12

Мисля, че на стартера му е нужно рециклиране.
Не ми се струва да е от тоците, защото те няма как да се появят изневиделица на петият опит, или ги има още от начало или ги няма, а и няколкото опити поредни за палене със сигурност изтощават малко или много акумулатора и всяко следващо е с по-малък стартов ток
Втората грешка е, че не работи адаптивният круиз контрол, но не следва да е свързана със запалването

Ivandlg
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b8 2.0tdi 150 стартер

Мнениеот Ivandlg » Чет 11 юли 2024 16:43

Когато спре неуспешният опит за палене на таблото се появяват грешките за ацц и фронт асист,при проверка с обд 11 това са записаните грешки от ниско напрежение.Когато колата запали от петия път да кажем,на таблото няма никакви грешки. Тоест при неуспешните опити ги изключва от ниско напрежение,при успешен всичко си работи,няма лампи по таблото.

Върни се в “Дизелови агрегати”