Пасат б5.5 1.9 tdi 131 - Пали и веднага гасне
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5.5 1.9 tdi 131 - Пали и веднага гасне
Здравейте. Нов съм във форума. Регистрирах се днес. Както и да е. Търся вашата помощ за моят пасат. От известно време прави номера със запалването. Пали и веднага гасне и това го прави постоянно без значение дали е загряла или студен мотор. Но като задържа на стартер 2 или 3 секунди и запалва. След това нямам проблем,нито гасне в движение нито прекъсва. Дразнително е и не знам колко време ще издържи стартера. Ходих на диагностика но не излиза никакъв проблем всичко е наред и човекът се зачуди. Ако някой се е сблъсквал с подобен ще се съм благодарен да сподели. Защото ми омръзна да ходя по майстори и само харча пари. Знам,че тук мога да намеря решение на проблема. Благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б5.5 1.9 tdi 131 - Пали и веднага гасне
Здравейте отново. Забравих да отбележа,че при диагностиката ми излезе грешка на реле 109 което п липсва на този паст,незнайно защо. След това излезе друга грешка на реле 167. Смених го но проблема си остана. Даже е учудващо,че и без това реле 167 колата отново си пали със задържане на съартера даже и си върви нормално и всичко функционира мн.добре. Направо се смаяхме.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Прилича на задействан имобилайзер. Ако си с някой китайски сгъваем ключ, провери дали не се е еазместил чипа в него. Ако си с отигинален виж антената около патрона за запалването дали си е на място.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей. Отворих ключът както каза,но всичко изглежда на ред. Дажи скоро сменях и батерията но ефекта беше нулев.
Ако знаеш къде по точно се намира въпросната антена моля те сподели.Благодаря предварително.
Ако знаеш къде по точно се намира въпросната антена моля те сподели.Благодаря предварително.
- goppa
- VW експерт
Чипът в ключа не е при батерията а при острието
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах и с другият ключ който нее сгъваем.Без разлика,отново трябваше да задържа на стартер за да запали. Та въпросната антена къде се намира? Сподели ако имаш представа. Благодаря.
- goppa
- VW експерт
Като махнеш пластмасите около волана ще я видиш. Това е намотка около патрона в който пъхаш контактния ключ
Ако не записва грешка "engine start blocked by immobilizer" , навярно проблемът е другаде.
Ако не записва грешка "engine start blocked by immobilizer" , навярно проблемът е другаде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не изписва при подаване на контакт както и не показва нищо при диагностиката. Побърка ме това нещо. Има ли вероятност да е от износени гумички на дюзите или имобилайзер или от уффф и аз не знам. Или някой вакум по маркучите или горивен филтър,но той е сменен преди десет хил.км Помагайте. Без работа съм и не мога да си позволя да ходя по още майстори.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Трябва да прегледаш тандем помпата зад главата,тя ако не е наред може да прави така на диагностика няма да излезе нищо защото тя е абсолютно механична и отговаря за гориво-подаването и отвеждането на горивото както и за вакуума на колата който е нужен за турбото егр и спирачки вързана е с привод за разпределителния вал зад главата е.Провери за мистериозно покачване на нивото на маслото в двигателя сутрин, защото от нея може и това да се получи.Най евтиното и ефикасно е да сложиш клапан между филтъра за гориво и помпата който е еднопосочен да не връща защото тя отговаря за това да задържи горивото в горивните проводи в главата и да остави налягането вътре.Ако имаше електрически проблем с датчик на колянов вал или нещо друго щеше да го запише.Напиши тандем помпа в гугала и ще видиш какви магарии може да направи ако не е наред.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е имо причината .
Колегата над мен спомена вероятната причина. Горивозахранване.
Колегата над мен спомена вероятната причина. Горивозахранване.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Умираща горивна помпа за нискотоналягане. Те грешка не дават.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за съветите. Но най напред ще пробвам да сложа клапан защото ми се струва по лесният и евтин вариант. Тогава ще пиша какво се случва. Забравих да кажа,че проверих нивото на маслото и всичко е наред.стои си точно под максимума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново. Монтирах въпросният клапан,но проблемът си остана. Отново трябва да задържа на стартер 1. 2 сек.за да запали. Иначе ако не задържа на стартер колата пали на четвърт но след като запали и след 1 2 сек.гасне. Казаха,че проблема е в О пръстените на дюзите. Казаха също,че те са консуматив който периодично трябва да се сменя. Така ли е или искат да ме обуят с едни 200 лв. А аз тази кола я имам от 8 години и никога не съм сменял такива. Благодаря предварително.
- goppa
- VW експерт
Ако са зле О-пръстените на дюзите ще има нафта в маслото. Провери го дали е повишило нивото и дали мирише на нафта!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. Проверих маслото,но нее повишено нивото нито мирише на нафта.щом нее от гумичките на дюзите какво остава. Тандем помпа или имобилайзер.Сложих клапана между горивният филтър и тандем помпата да задържа налягането но без ефект.
Ако някой се е сблъскавал с подобен проблем моля ви помагайте,че това нещо ме побърква.
Някои казват,чее нещо дребно а други,чее голям проблем последван с много кинти.А аз ги нямам. Ако някои знае да каже какво точно да закупя или от какво може да е ще съм много благодарен.
Ако някой се е сблъскавал с подобен проблем моля ви помагайте,че това нещо ме побърква.
Някои казват,чее нещо дребно а други,чее голям проблем последван с много кинти.А аз ги нямам. Ако някои знае да каже какво точно да закупя или от какво може да е ще съм много благодарен.
Върни се в “Дизелови агрегати”