Vento 1.9 TDI - няма гориво към дюзите, след смяна на филтър
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Vento 1.9 TDI - няма гориво към дюзите, след смяна на филтър
Извинявам се, че отварям нова тема, но имам един въпрос, сменихме горивния филтър, обезвъздушихме филтъра, мисля, че и помпата се е обезвъздушила защото от маркуча за излишната нафта си тече горивото, но на дюзите нямаме гориво, помпата е с електронно управление, въпросът ми е, Може ли това управление да не сработва и знам малко тъп въпрос, но има ли някъде по тези помпи клапан които да държи постоянно налягане на горивото в самата помпа или това електрониката го прави, Благодаря Ви предварително?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Проблем с обезвъздушаването на Венто 1,9 TDI
Разхлаби гайките на тръбичките към дюзите и върти докато избие нафта по тях, за да ги обезвъздушиш.
Ето малко обща култура за работата на тия помпи:
https://www.slideshare.net/mobile/walee ... pump-clear
Ето малко обща култура за работата на тия помпи:
https://www.slideshare.net/mobile/walee ... pump-clear
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Виж колега, те това с тръбичките 6 часа бяха разхлабени и никакъв признак да дойде нафта на дюзите, затова се обърнах към Вас, Извинявайте че не го споменах, но си мислех че когато имам на излишната нафта от дюзите, трябва и на дюзите да имам, според мен нямам налягане на дюзите за да запали както трябва.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Щом не сте пипали самата помпа, трябва нещо по филтъра да е.
Вижте го след пробите дали има нафта във филтъра.
И на коя обратна има нафта?
Вижте го след пробите дали има нафта във филтъра.
И на коя обратна има нафта?
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Ами имаше нафта във филтъра, той е сменен, чисто нов сложихме, гледахме само на излишната нафта която влиза във филтъра, там си отива нафта, излиза целия въздух от системата и само гориво има навсякъде, не се пипа нафтова помпа, тя само на сервиз за ГНП, а това управление на помпата което го има, то има ли реле за задействане и кой го управлява, бушон или някое реле, аз си мисля, че помпата има нещо което не държи налягането към дюзите, с дядо двамата сме шофьори на камиони, една кола ни върна в първи клас.
- fermer 10
- Автомобил:
- Двигател: AFN ABU
А електромагнитния клапан на помпата цъка ли при даване на контакт .
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Реле 109 вижте.По-запознатите да кажат-мисля за компа беше,който от своя страна дава сигнала на помпата.По всички теми за НЕпалене се обръща внимание на това реле.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Реле 109 или електроника на помпата...
- Pusheka
- Автомобил: Passat B5 Highline
- Двигател: AFN 1.9TDI 1999
Ако реле 109 не работи няма да светва и подгрева, ако светва подгрева не е от реле 109 проблема.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vento 1.9 TDI - няма гориво към дюзите, след смяна на филтър
Така като го обясняваш трябва да има нафта в помпата и филтъра и не ще да е от липса на такава.
Виж всичко, което сте пипали - букси най-вече, някой кабел да не сте скъсали.
Освен това е добре да се види с компютър, може да даде информация.
Като писаха колегите за реле 109 светва ли за малко или за повече подгряването? Ако въобще не светва може да е от това реле.
Напълнихте ли филтъра преди да го сложите - обикновено се пълни, ама не от стария, палиш и държиш високи обороти и това е. Ако не задържиш високи обороти пали за малко и после угасва като дойде въздух от филтъра. С това искам да кажа, че е трябвало поне за малко да запали, ако сте сменяли само филтър.
Виж всичко, което сте пипали - букси най-вече, някой кабел да не сте скъсали.
Освен това е добре да се види с компютър, може да даде информация.
Като писаха колегите за реле 109 светва ли за малко или за повече подгряването? Ако въобще не светва може да е от това реле.
Напълнихте ли филтъра преди да го сложите - обикновено се пълни, ама не от стария, палиш и държиш високи обороти и това е. Ако не задържиш високи обороти пали за малко и после угасва като дойде въздух от филтъра. С това искам да кажа, че е трябвало поне за малко да запали, ако сте сменяли само филтър.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колата стояла ли е дълго време непалена и с отворена система ?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Новия ти филтър да не е някое менте? Пробвай пак със стария ако не си го хвърлил.Миналата година гледах едно обслужване на Исузу Тропър-нов внос.Един час не могат да го запалят.Филтъра беше някакъв измислен "Филтрон".Сложиха му хубав филтър и колата стана часовник.
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, колата се кара всеки ден, филтъра е марка Mahle, напълнен е с нафта преди да се монтира, майсторчето което обслужва колите ни прави манипулациите, подгрева на свещите си работи, свещите са нови и 4 - те, наистина припали след смяната на филтъра и от тогава край, все едно нещо не дава на горивото да стигне до дюзите, решихме да проверим дюзите, провериха ги на стенд вчера,перфектни са, но за помпата не се знае колко разбират сервизите тук, няма значение решихме да се минава на бензинка, ако не запали дизелчето, лек ден и благодаря за съветите. Честита Нова Година на Всички.
- dobcho6
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH 2003г
Само предположение,но и може все пак да погледнете.Възможно ли е да сте объркали маркучите на от резервоара към филтъра. Пробвайте с едно шише нафта вързано за филтъра.
Върни се в “Дизелови агрегати”