Здравейте колеги,
след доста премеждия с покупка на кола накрая съм собсвеник на Голф 7, 2019-та година 2.0 ТДИ, 150 коня с 6 ръчни скорости.
Километрите са реални понеже го купих от Порше с гаранция от 6 месеца. Понеже гаранцията тече искам да попитам каква е вероятността да се наложи смяна на съединител/демфер/лагер/помпа на тези километри?
Симптомите са едно притрисане и тракане особенно когато минавам на 1-ва и 2-ра трамвайни релси или легнал полицай.
Или ако се изкачвам по много стръмен наклон на първа и натисна съединителя за да спра се чува едно силно щрак.
Това се случва само когато колата трябва да преодолее някаква трудност на 1-ва или 2-ра като релси, бордюр и т.н.
И най-вече се усеща на студено. Понеже е още в гаранция в която доколкото разбрах и аз участвам при ремонт ще я закарам в порше
да я погледнат, но все пак питам и колегите тук с подобен двигател/скорости за мнение.
Не мисля, че е биалетка или накраяйник понеже когато спускам паветата на свободна няма такова тропане. По-скоро ми намирисва на нещо свързано със скоростите. Понеже винаги се проявява когато е на 1-ва/2-ра или превключвам между тях.
Благодаря!
Голф 7 2019-та, 2.0 ТДИ на 150к километри странен шум при превключване на предавките.
Re: Голф 7 2019-та, 2.0 ТДИ на 150к километри странен шум при превключване на предавките.
и да се наложи - шанса да мине по гаранция граничи с нула.
Ако не е тайна - каква беше крайната цена към теб ?
Принципно никога не пречи да отидеш и да ги попиташ за гаранция за "проблема" ти - но не очаквай чудеса.
Доколкото помня Порше София Юг бяха по-отзивчиви.
Принципно никога не пречи да отидеш и да ги попиташ за гаранция за "проблема" ти - но не очаквай чудеса.
-
iron4o10
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 7 2019-та, 2.0 ТДИ на 150к километри странен шум при превключване на предавките.
thanis написа:и да се наложи - шанса да мине по гаранция граничи с нула.
Направиха хората лек коментар, понеже я платих цялата. Сега като гледам 4 месеца по-късно за тези пари мога да взема подобна като състояние и километри но 1.6 мотора. Ами мисля утре да звънна да питам за час и да отида и да видя какво ще кажат. То какъв избор имам, да отида някъде другаде?
Ако говорим за гаранция - само там.
Иначе ако искаш да си решиш проблема (ако има такъв) - клубните сервизи са достатъчно добри и отзивчиви. Запази си час и вижте какво се случва.
Каквото и да стане - успех
Иначе ако искаш да си решиш проблема (ако има такъв) - клубните сервизи са достатъчно добри и отзивчиви. Запази си час и вижте какво се случва.
Каквото и да стане - успех
Върни се в “Дизелови агрегати”