проблем с антифриза голф 7 GTD
- genobuldoka
- Автомобил: vw golf 7
- Двигател: CUNA 2017
проблем с антифриза голф 7 GTD
Здравейте колеги, та проблема е следния. Колата е голф 7 GTD преди около месец ми светна лампата за нивото на антифриза и забелязах че нивото е под минимума в казанчето, а колата не е имала проблем със загуба на антифриз. Тъй като беше вечерта и беше валяло дъжд не успях да забележа нещо по конкретно оставих колата в гаража и я проверих на другият ден.Оказа се че цялото казанче е в антифриз както и мястото под него (тампона на двигателя и гредата чак до кората под двигателя) се виждаха ясни следи от антифриза. Поръчах ново казанче със нова капачка и ги смених. След това редовно проверявах новото в казанчето и нямаше никакъв проблем, но след около 200км изминати отново забелязах че течноста е намаляла и новото казанче е мокро само от долната стана. Започнах да се съмнявам в други компоненти от колата като интеркулер, водна помпа и егр. Забърсах казанчето и отново долях антифриз и отново започнах да следя нивото. След изминати около 70–80 км отново нямаше проблем. Онзи ден реших да я поразтъпча малко като преди това отново проверка на нивото, всичко изглеждаше нормално.След като се прибрах отварям капака и отвото нивото беше паднало малко като имаше пресни следи (мокро) под казанчето и също така и подкалника където явно от завихрянето се беше оплескало с антифриз, което автоматично ме накара да изключа проблем в компонентите който споменах.1 въпрос е възможно ли е новото казанче да е спукано и да пуска от време на време. 2 въпрос възможно ли е когато съм сменял казанчето скобата която държи долният да се е разтегнала и сега да не уплатнява добре и в даден момент при някакво налягане да изпуска от там и да олива въпросното казанче и зоната под него. Това което съм решил е да сменя въпросната скоба и отнова да пробвам колата, също така съм решил да направя и тест на антифриза за газове. Ако някой се сеща за нещо или е имал същият или подобен проблем нека сподели.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: проблем с антифриза голф 7 GTD
Гласи се да сменяш гарнитура на главата!
На дизел ,теста не показва коректно. Последния с тия симптоми CUNA ,беше духнала гарнитурата на 3 цилиндъра ,а едно бутало спукано ,може би от водицата която е влизала. И блока беше за челосване.
- genobuldoka
1. Защо теста да не отчете коректно, каква е причината за това. 2. Ако водата влиза в цилиндрите нямаше да я смеси с маслото а не да избива навън към казанчето
Не го слушай. Теста е коректен редовно го ползваме само на дизелови мотори и е ок. Хваща въглеродния двуокис при издишване. Условието е винаги да се ползва свежа течност, употребената за измерване се изхвърля и мотора да е добре загрял. Ако вода влезе в цилиндъра става лошо.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Тия тестове при дизел са малко...ала-бала. На място може нищо да не покаже ( ако е минимален пробива) , виж в движение под напън-да, ама кой ще го тества така? Освен на валяци ( ако въобще е възможно) .
Но едно съм забелязал , при антифриз Г12 и дизелова кола , цвета му с времето от розово-оранжев става един с зеленкав оттенък . Това при наличие за съмнение ( газове в системата) .
Дано се разминеш с блокирал или проблемен термостат . И да не е за гарнитура....щото не останаха други варианти
Но едно съм забелязал , при антифриз Г12 и дизелова кола , цвета му с времето от розово-оранжев става един с зеленкав оттенък . Това при наличие за съмнение ( газове в системата) .
Дано се разминеш с блокирал или проблемен термостат . И да не е за гарнитура....щото не останаха други варианти
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Не познавам този двигател, но преди да се сваля главата е добре да се изключат неща като водни интеркулери и EGR охладители. Въпреки, че от тях рядко прави толкова високо налягане, че да избива навън. Но все пак.
За теста за газове в охладителната система лично съм правил тест, който не хваща наличие на газове, като после се е оказвала спукана глава. И не е било веднъж. А като издишаш и му духнеш си реагира нормално. За тест на камиони говоря. Сега използвам колбите само за да знам дали надува в охладителната система или не. И пак не е 100% сигурно, защото много често на празен ход няма нищо, а само при натоварване.
За теста за газове в охладителната система лично съм правил тест, който не хваща наличие на газове, като после се е оказвала спукана глава. И не е било веднъж. А като издишаш и му духнеш си реагира нормално. За тест на камиони говоря. Сега използвам колбите само за да знам дали надува в охладителната система или не. И пак не е 100% сигурно, защото много често на празен ход няма нищо, а само при натоварване.
- genobuldoka
След днешния ден теста за газове беше отрицателен, а и както казва колегата за антифриз Г12 се оцветява при наличие газове , така че за момента опцията глава и гарнитура отпада. Механика за момента се съмнява в интеркулера и ще се насочим към смяната му. Колега за ЕГР съм съгасен че може и да не прави толкова високо налягане, но за интеркулера при положение че турбото вкарва нагнетен въздух към него там може и да има достатъчно налягане да ми прави този проблем. Ще върна инфо след смяната му, ако някой има други предложения да казва.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Между интеркулера и антифриза връзка нулева. Две отделни охладителни системи са.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Да, ама не. Интеркулера има водно охлаждане.
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
genobuldoka написа:След днешния ден теста за газове беше отрицателен, а и както казва колегата за антифриз Г12 се оцветява при наличие газове , така че за момента опцията глава и гарнитура отпада. Механика за момента се съмнява в интеркулера и ще се насочим към смяната му. Колега за ЕГР съм съгасен че може и да не прави толкова високо налягане, но за интеркулера при положение че турбото вкарва нагнетен въздух към него там може и да има достатъчно налягане да ми прави този проблем. Ще върна инфо след смяната му, ако някой има други предложения да казва.
Пробвайте да затапите единия изход на водата и да надуете другия със сгъстен въздух, около 1.5 бара. Ще трябва да се помисли как точно да стане, но е по-евтино, отколкото да купиш нов интеркулер без да си сигурен. Ако не можете да го затапите може да пробвате да го демонтирате и да огледате въздушната част, където влиза в двигателя. Антифриза винаги оставя следи.
Същото важи и за изхода на EGR модула (ако има такъв). Засъхналия антифриз и саждите когато са в комбинация винаги си личи.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Той тоя кулер е скъпичък, но свалиш ли го на място по добре го сменяй и при най малкото съмнение, много труд за свалянето му
- Traytor
Zdravko Zankov написа:Да, ама не. Интеркулера има водно охлаждане.
Ще ми бъде интересно да споделиш схема на охлаждането и да ми покажеш къде точно се ползва антифриза.
Аз не съм запознат с кулер при голф 7 дизел който е не се охлажда единствено от въздушната струя.
Traytor написа:Zdravko Zankov написа:Да, ама не. Интеркулера има водно охлаждане.
Ще ми бъде интересно да споделиш схема на охлаждането и да ми покажеш къде точно се ползва антифриза.
Аз не съм запознат с кулер при голф 7 дизел който е не се охлажда единствено от въздушната струя.
На този голф кулера е воден и изпълнява ролята на смукателен колектор. Гледам че и други колеги са разбрали ,че теста за ЦО2 на дизел не става.До тук имам 3 случая ,със доказани "продухвания" и сцепена глава ,при които теста не показа. И не само аз ,единия клиент беше обиколил 5-6 сервиза и всеки беше правил тест.
- Traytor
Не можах да го намеря и не ми се гледаше цялата поредица от видеа, но приемам че съм в грешка.
Аз нямам времето да гледам такава поредица, но това може да е от полза(https://www.youtube.com/watch?v=lLlhruF6goo), в описанието на видеото са линковете за останалите части където човека се занимава с тоя проблем.
Аз нямам времето да гледам такава поредица, но това може да е от полза(https://www.youtube.com/watch?v=lLlhruF6goo), в описанието на видеото са линковете за останалите части където човека се занимава с тоя проблем.
Върни се в “Дизелови агрегати”