Въпросче относно стари дизели и нови дизели...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Въпросче относно стари дизели и нови дизели...

Мнениеот snooperchi » Пет 15 юни 2007 1:15

Колеги интересува ме как така ... ще стане стар дизел 93-та 1.9ТД ААЗ Мотор.. 75 коня .. ще вдига едвам едваааам 6 градско.. нормално каране а ново дизелче.. чисто нов двигател.. примерно 1.9ТДИ 110 коня нещо такова ... 7-8 камоли не 9 .. ? Искам да кажа как така по-стария дизел ще гори по-малко от новия ? дали се дължи нещо на електроника или.. ? :roll: :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 юни 2007 1:23

Тва сега от каде го измисли :? Особенно пък ААЗ да гори по-малко от ТДИ :lol:Като за начало новите са с директно впръскавне демек с почти 1л./100 км. по-малко горят.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Въпросче относно стари дизели и нови дизели...

Мнениеот buller » Пет 15 юни 2007 6:33

snooperchi написа:...стар дизел 93-та 1.9ТД ААЗ Мотор.. 75 коня .. ще вдига едвам едваааам 6 градско.. дали се дължи нещо на електроника или.. ? :roll: :roll:

Ами като за начало: ако си засичал градско в Горна Оряховица - да, нормален разход, ама това не е градско - може би ти идва нещо като смесен разход. Защото на мен в София, при "нормално" задръстване си ми харчи около 7,5-8 градско. Относно електрониката: AAZ няма електроника!
Така че твоят извод за по-ниския разход на 1.9 TD 75 к.с. пред 1.9 TDI 90 к.с. или 110 к.с. е неправилен. Виж в http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=124 какви са данните за разхода на TD и TDI моторите :wink:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 15 юни 2007 7:09

Защото на мен в София, при "нормално" задръстване си ми харчи около 7,5-8 градско. Относно електрониката: AAZ няма електроника! ----------------------Не знам как я караш таз кола ама 8/100 градско ако ми направи директно ще пратя моята в Мобилето.Бг.Не мога да видя какъв разход и дава производителя,но този раход ми се вижда голям.Ако пък и да живееш и в Токио.

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пет 15 юни 2007 7:28

Колега H2O, случвало ми се е да прекосявам София в пиковите часове за повече от 2 часа. Не смятам, че разхода ми е висок: само тръгни-спри, но и е рано на колата за Мобилето :lol:
С един резервоар минавам средно между 800 и 1000 км, в зависимост от начина и мястото на каране. А сам знаеш, че резервоара е 55 литра. Така че прави сметка. :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 15 юни 2007 13:03

Колегата с водата, да вземеш да си оправиш местожителството... за да видим къде го докарваш този разход ... ниския. Карал съм Голф ІІ GTD - 70 к.с., Голф ІІІ GTD - 75 к.с., Голф ІІІ TDI - 90 к.с., а сега и Пасат TDI PD. Разход 6 в София е възможен само при TDI, но при каране съвсем лекинко, без климатик. Моят Голф TDI ми даваше в София 6.5 - 7, но аз си го понасъпвам, а имаше и клима.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 юни 2007 13:37

И аз ми е интересно как стават тия разходи 6 в Сф при ААЗ /също като колегат добрин съм имал ААЗ и 2ка ТД/.Само да спомена ,че ТДИ харчеше някаде 0,6 л.ч. на празен ход ,а ААЗ повече.До работата в сутрешните задръствания стигам за половин час,а и наче за 10 мин.Това прави всеки ден 40 мин .на вятъра ,или общо за цялата седмица 3 часа и 20 мин.-което е 2 литра отгоре.Като сметна че пътя е 5 км в едната посока/Студентски-ВИАС/за цялата седмицца минавам 50 км.Сами се сетет колко литра отгоре на 100 км е това -4л. горница.Ако колата ми даваше разход 6 ,то на извънградско трябваше да ми даде 2л. на 100 км.Айде спрете да говорите простотий и да споменавте най-малкия си разпод дет сте го засекли на око или на пълнене на разрвоара след 300 км.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 15 юни 2007 14:33

dobrinb написа:Колегата с водата, да вземеш да си оправиш местожителството... за да видим къде го докарваш този разход ... ниския. Карал съм Голф ІІ GTD - 70 к.с., Голф ІІІ GTD - 75 к.с., Голф ІІІ TDI - 90 к.с., а сега и Пасат TDI PD. Разход 6 в София е възможен само при TDI, но при каране съвсем лекинко, без климатик. Моят Голф TDI ми даваше в София 6.5 - 7, но аз си го понасъпвам, а имаше и клима.
Не съм в този форум да си приказвам ей така!!! Имал съм 9 автомобила с различно гориво.Има много начини да засечеш колко гори.Не обичам да се хваля колко малко ми гори колата,но знам всички масови автомобили колко харчат и как могат да го изхарчат.Затова казвам че ако гори 8/100 не е наред работата на тоз мотор.Толкова харчи БМВ и Мерцедес и някои други с подобен двигател.Ако харчи наистина 8/100 при добър мотор то значи с подобно каране в близко бъдеще вместо нафта ще е масло.Дизела/от този тип двигатели/ не може да даде такива големи разлики.А колокото къде живея и къде го постигам този разход от по малко от 6/100 градско и 5.2/100 извън града няма никакво значение за дизела.И аз имам поне 25 мин по светофари и минавам около 70км градско ВСЕКИ ДЕН!!!

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 15 юни 2007 14:38

Rabbit_TDI написа:И аз ми е интересно как стават тия разходи 6 в Сф....

Ами варианти много, но ще ти разкажа само последния, защото много ме развесели:

Q: Колко ти харчи колата в града ?
А: 6/100
Q: Ама аз за града питах
А: Е това е градско
Q: Ама как го засече
A: Ами жената имаше работа в едно село тука на 50 километра, после и аз имах работа тука пак на 50-70 километра и като се върнахме разхода беше 5/100 и понеже е дизел и там разликата между градско и извънградско е 1 литър и затова 6/100
Q: Ясно, мерси .....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 юни 2007 14:46

Колега никой не се заяжда ама ти май не четеш.Имаш 25 мин. светофари за 70 км.Както ти писах примера с мен/а половината хора от Сф са така/,аз имам 20 мин светофар за 5 км. :!: Не ми е до това колко казваш че ти е разхода и колко е моя , ама ще прочете някой дето си кара колата в центара ще му влезнат едни мисли в главата ще почнат да му човъркат едни майстори по колата и ще стане....За това и dobrinb ти каза да кажеш тоя разход при какви условия и каране е.Иначе доколкоти си спомням от ААЗ ката която беше в перфектно техническо състояни/колата беше на 4-6 години от германия със сервизна книжка карана от управител на местен АДАК и 100-120 к километри/ та в Карлово тая кола си харчеше средно/с тук там извънградско/6-7/най-често 6,5/.В истинско софийско каране като нищо ще лепне 8 та и 9.За пример мога да ти кажа наблюдения върху мойта кола -давал ми е 5,1-5,2 смесен разпод веднъж като имах балон на гумата и по магистралата карах с 90 и като бях в Сф не карах много или карах леко да се паза от дупки/оправих гумата в Карлово/.Средно обаче колата ми дава 5,7-6,7/каране до работа и връщане в пикове часове,чат пат вечерни разходки из София и ходене до Карлово по подбалканския път/.Последната седмица обаче Буш идва и имаше ебати задръстванията ,а на връщане барзах за събора и по магистралата карах 160-180/по нанадолнище и 190/ и ми даде разход 7,1.Като ходих до морето Сф-Варна с четири човека ,на отиване нон-стоп климатик ,а на връщане през половинат път и движение 110-140 по ътя и повчко на магистралата ми даде 6,1.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 15 юни 2007 14:47

rmk написа:
Rabbit_TDI написа:И аз ми е интересно как стават тия разходи 6 в Сф....

Ами варианти много, но ще ти разкажа само последния, защото много ме развесели:

Q: Колко ти харчи колата в града ?
А: 6/100
Q: Ама аз за града питах
А: Е това е градско
Q: Ама как го засече
A: Ами жената имаше работа в едно село тука на 50 километра, после и аз имах работа тука пак на 50-70 километра и като се върнахме разхода беше 5/100 и понеже е дизел и там разликата между градско и извънградско е 1 литър и затова 6/100
Q: Ясно, мерси .....
хе,тая тема не отива на добре.това че изминаваш в софия 25 км на ден и трябва да ти гори повече/естествно щото живееш в софия/както и всичко друго че е повече щото пак живееш в софия,вече става банално да чувам колко е сложно всичко и колко е трудно да живееш в софия.тая тема е за заключваненяма нужда от главни букви mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 15 юни 2007 14:48

Rabbit, още нещо:

Безсмислено е да срявняваш разходите на коли (дори и напълно еднакви) ако едната се кара:

1. сутрин студена в час пик 5-7км
2. вечер пак студена в час пик пак 5-7км

а другата: 70км на ден, пък дори и градско, пък дори и с 25 мин. по светофарите.

Особенно пък зимата разликата разхода ще е почти ПО ДВЕ

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 юни 2007 14:51

[quote="H2O"][/quote]
Не е идеята да се оплакваме ,а както ти казах съм виждал поне 4-5 теми на колеги който карат в СФ и имат голям разход и се почват по съвети на други колеги ени човъркания по мотора дето не е истина.За мен разход се дава на извънградско/да си провериш колата дали е в час/ и да споделиш средностатистически колко сипваш в резервоара.Термина градско е безмислен :wink:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пет 15 юни 2007 17:34

H2O написа:Не съм в този форум да си приказвам ей така!!!...Толкова харчи БМВ и Мерцедес и някои други с подобен двигател.Ако харчи наистина 8/100 при добър мотор то значи с подобно каране в близко бъдеще вместо нафта ще е масло...

Темата ще се превърне във вечния спор за разхода "градско". НЕ искам да се карам с никой, още по-малкото задочно, без да се познаваме. Аз също мислех този разход за висок - и какво, излизам извън града - засичам от пълен до пълен резервоар: 5.5 л/100 км. със скорост 90-110 км/ч. За града - никога не съм засичал само градско - ден с ден не си прилича. Така че, ако на теб в София ти дава 6 л/100 км. поздрави. Явно колата ти е перфектна.
H2O написа:аз имам поне 25 мин по светофари и минавам около 70км градско ВСЕКИ ДЕН!!!
Е, аз за 2 часа съм постигал "антирекорд": 18 км - от Люлин до Студентски град. Така че коментарите са излишни :shock

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 16 юни 2007 23:14

Ако се има в предвид колко въздух харчат старите мотори и моторите с турбо,то тогава отговора е от ясе по ясен.Плюс това искаме да имаме и повече коне аааааааааааааа ми това си е повече гориво.А и друго искаме да не превключваме като хамали (автоматик) еееееееее тука направо ма разбихте с разход на гориво.

Върни се в “Дизелови агрегати”