snooperchi написа:...стар дизел 93-та 1.9ТД ААЗ Мотор.. 75 коня .. ще вдига едвам едваааам 6 градско.. дали се дължи нещо на електроника или.. ?![]()
Не съм в този форум да си приказвам ей така!!! Имал съм 9 автомобила с различно гориво.Има много начини да засечеш колко гори.Не обичам да се хваля колко малко ми гори колата,но знам всички масови автомобили колко харчат и как могат да го изхарчат.Затова казвам че ако гори 8/100 не е наред работата на тоз мотор.Толкова харчи БМВ и Мерцедес и някои други с подобен двигател.Ако харчи наистина 8/100 при добър мотор то значи с подобно каране в близко бъдеще вместо нафта ще е масло.Дизела/от този тип двигатели/ не може да даде такива големи разлики.А колокото къде живея и къде го постигам този разход от по малко от 6/100 градско и 5.2/100 извън града няма никакво значение за дизела.И аз имам поне 25 мин по светофари и минавам около 70км градско ВСЕКИ ДЕН!!!dobrinb написа:Колегата с водата, да вземеш да си оправиш местожителството... за да видим къде го докарваш този разход ... ниския. Карал съм Голф ІІ GTD - 70 к.с., Голф ІІІ GTD - 75 к.с., Голф ІІІ TDI - 90 к.с., а сега и Пасат TDI PD. Разход 6 в София е възможен само при TDI, но при каране съвсем лекинко, без климатик. Моят Голф TDI ми даваше в София 6.5 - 7, но аз си го понасъпвам, а имаше и клима.
Rabbit_TDI написа:И аз ми е интересно как стават тия разходи 6 в Сф....
хе,тая тема не отива на добре.това че изминаваш в софия 25 км на ден и трябва да ти гори повече/естествно щото живееш в софия/както и всичко друго че е повече щото пак живееш в софия,вече става банално да чувам колко е сложно всичко и колко е трудно да живееш в софия.тая тема е за заключваненяма нужда от главни букви mod edit: dobrinbrmk написа:Rabbit_TDI написа:И аз ми е интересно как стават тия разходи 6 в Сф....
Ами варианти много, но ще ти разкажа само последния, защото много ме развесели:
Q: Колко ти харчи колата в града ?
А: 6/100
Q: Ама аз за града питах
А: Е това е градско
Q: Ама как го засече
A: Ами жената имаше работа в едно село тука на 50 километра, после и аз имах работа тука пак на 50-70 километра и като се върнахме разхода беше 5/100 и понеже е дизел и там разликата между градско и извънградско е 1 литър и затова 6/100
Q: Ясно, мерси .....
H2O написа:Не съм в този форум да си приказвам ей така!!!...Толкова харчи БМВ и Мерцедес и някои други с подобен двигател.Ако харчи наистина 8/100 при добър мотор то значи с подобно каране в близко бъдеще вместо нафта ще е масло...
Е, аз за 2 часа съм постигал "антирекорд": 18 км - от Люлин до Студентски град. Така че коментарите са излишниH2O написа:аз имам поне 25 мин по светофари и минавам около 70км градско ВСЕКИ ДЕН!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: daimen, icko_stanev, toci_81 и 31 госта