Проблем!Студена пали,топла не!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tUf
Автомобил:
Двигател:

Проблем!Студена пали,топла не!

Мнениеот tUf » Пет 15 юни 2007 14:38

Та здравейте проблема ми е следния имам ПОЛО 1.9 чист дизел 1998г.
Проблема е следния: сутрин като вадя колата от гаража е студена и пали от раз,но когато е загряла (нормална температура) пали от втория третия пат да не казвам и четвъртия!За дизелите не е ли присащо да пали топла апак студена да се муси?Та това е проблема пали трудно като е топла от каде може да е проблема........Помогнете?

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Пет 15 юни 2007 17:15

Колега и аз го имах този проблем, обаче мойта е TDI и при тях когато колата е топла реотановите свещи не се включват и ако ти е по слаб акумулатора (това беше при мен) или стартера не върти както трябва не палят (палят по-трудно), та мисълта ми е да пробваш с някои по-нов и по силен акумулатор на загрята кола и ако не е от това да я закараш на някой майстор да види как върти стартера. А може и от центровката да е - да се даде малко предварение на помпата. Най-лошото може да е да няма компресия, дано не е това.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пет 15 юни 2007 17:44

Здравей!
Подобен проблем ме подлуди и мен. Успях да го реша противно на мнението на майстора ми.
Първо провери закрепването на минука за корпуса и от корпуса към двигателя.
Второ провери и почисти връзката на стартера за корпуса. При мен при разширение /температурно/ връзката се нарушаваше и бендикса само си чукваше, а веднъж и никой нямаше. Проверих с "фазомерче" и се оказа, че вместо зелено светеше червено / под 13V/. Пуснах допълнителен минус на корпуса на стартера и той си завъртя.
Трето - ако в това е проблема и не си струва демонтаж и почистване на снадката - пускай допълнителен минус до стартера. При мен пипна ли тази връзка се размърдва работната помпа на съединителя, влиза въздух и тогава......
:013: При мен така се реши! Дано и при теб е така лесно и евтино.

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Пет 15 юни 2007 17:56

dekata написа:
dekata написа:на последък ми се струва доста спъната колата,особено в ниските обороти.та си мислех дали не е от това.взе трудно да пали топла.в смисъл не е чакмак ,а малко се зачудва..

днес срещу 20лв. и малко центровка на помпата,колата отново е пушка.пали от четвърт и върви по-добре.Rabbit_TDI-благодаря ти,че ме насочи към Виктор от техникума.човека си разбира от работата и е точен :wink:

Твоят двигател трябва да е същият като моя.Като запали от втория или третият път отзад изпушва.Моята най-трудно палеше при температура 60-70гр.Сега вече е пушка да не чуе :twisted:

tokata_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokata_87 » Пон 21 яну 2008 18:30

пи6и как се опражи де плс 4е и аз сам сас са6тия проблем

Върни се в “Дизелови агрегати”