Въпросче за разход м/у два двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпросче за разход м/у два двигателя
примерно 1.7ТД и 1.9ТД При нормално каране кое ще гори повече 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ти как мислиш , колега ?
Общо взето се приема , че двигателите изразходват по голямата част от енергията "за себе си " и едва каквото остане се предава на колелата така че по големия гори повече.... има разбира се и теория , че "нормално каране" на грамадно купе със слаб двигател ( мисля имаше някаква такава фрапираща история на опел Омега с някакво мизерно двигателче ) кара двигателя да работи повече време в не особено икономична част от характеристиката му и резултата бил по различен ..... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ам колеги и аз мисля,че големия ще гори по-малко ..но ако го сложим примерно 1.7 на голф 3 4 врати.. и същия такъв голф с 1.9 ? пак ли е по-вероятно да гори по-големия по-малко ? Това за купето ясно аз дааже с човека с който водихме спора му казвам ... че аз ще тегля 60кила без проблем а той няма да може да ги тегли .. тва е като при купетата.. той вика НЕМОЖЕ..
и..
се чудя как да му го обесня и затова питам вас щото сте по-опитни и по логическо обяснение ще получа
от мойте опити за такова

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Да и аз мисля че разликата между 1.7 дизел и 1.9 дизел ще е почти нулева.Всъщност зависи и от колата за поло примерно по-добро ще е 1.7 ,но за Голф 1.9.Ако си караш колата само в града и леко по-икономичен ще е 1.7 щото най-малкото гори по-малко за да се самоподдържа/особенно важи за празен ход/.В момента обаче в който качиш 4 човека на идвънградско и дадеш малко газ при 1.7 ще се наложи да караш при по-високи обороти и всичките икономий от предходните седмици-месец ще изхвърчат 

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Ами засвиси от производителя на двигателя също така ! За пример Опел 1.7 DTL върви по-малко и гори повече от 1,9 TDI на Голфа ,но май сравнението не е правилно понеже не са едно поколение двигатели !
Абсолютно правилно. Преди Пасата карах Астра 96 1.7ТД без клима - ми гореше около 6/100 при скорост 120. Пасата с климатроник, четири човека и скорост 120 - 140 гори по-малко от 5.5/100. Който иска да вярва - който иска да не вярва. Нищо, че колата е по-тежка - разходът наистина е по-малък, а за вървежа няма какво да коментираме.
Върни се в “Дизелови агрегати”