Скъсани шпилки на турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
div_ane
Автомобил:
Двигател:

Скъсани шпилки на турбото

Мнениеот div_ane » Чет 05 юли 2007 21:13

Здравейте колеги с дизел в кръвта.
Помагайте със съвети ще го закъсах нещо здраво.

Значи карам 1.9ТД ААZ и съм от София.

Преди 2 дена забелязах че при високи обороти на двигателя се чува странно присвирване. Като огледах обстойно двигателя забелязах че две от четирите шпилки на генерацията която се захваща за топлия охлюв на турбото (което пък е Garrett) са скъсани. И са скъсани точно тези две от долната страна . Явно като съм сменял топлата връзка на ауспуха при арабите на Ал. Стамболийски са ги пренатегнали и са се скъсали :( :cry: :(
Знае ли някой как мога да ги извадя (имам приятелче стругар ама нещо не е много опитен) и да сложа нови или къде мога да ида да направят това.
Ходих в Реал Турбо на ул. Тодор Каблешков и ми казаха че могат да ги извадят - но само и единствено ако им занеса свалено турбото :( Неможаха да ме упътят към сервиз където да го свалят... а и не ми се сваля турбо (минимум 100лв май) което е доста сложна процедура доколкото съм чувал.

Страх ме е че и другите две шпилки ще се скъсат също :( :cry:

Чакам съвети че не знам какво да правя ...

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Чет 05 юли 2007 21:53

има много начини за вадене на шпилки колко се подават .ниаколко начина накратко .шпилковадач .распробиване с ляво по-малко свредло което като расрпобива и овлича шпилката ако не навиване на вьтрешна лява резба.наи-лесния за мен е ако може навиване на гаика заваряване за шпилката и развиване .а може да свалиш и изчистиш и всмукателния колектор .турбото ще го сваляш сьс сигурност

Върни се в “Дизелови агрегати”