Общо взето се отказвам от идеята да търкалям моя В3 на бензин все още и вместо това имам предложение да го сменя с В4 и се колебая дали да взема дизелов (1.9ТДИ) и какви капризи да очаквам от двигателя в смисъл недостатъци,капризен ли е,какви цени са му частите и какви проблеми създава като цяло.
Предполагам че 1.9ТДИ дори с пуснат климатик няма да се тормози с купето на Пасат-а и ще си върви нормално?
Също така си питам за нормалните неща като разход на гориво,цени на масовите консумативи и т.н.
Благодаря предварително!
Събирам мнения за 1.9ТДИ на Пасат В4 (94-96г.)
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Ами всичко написано за TDI 90 к.с. важи и за Пасата. Пък и може да се намери със 110 к.с., което според мен е по-добрия вариант. Колегата passatcombi може да разпиташ, той е с такъв двигател и е доста доволен, особено от разхода.
Аз попадам из мобиле-то само на 90к.с.
Дали се прави с подобрения до 110 или си е базово 110 и каква е разликата спрямо 90?
Благодаря предварително!
Малко може и да задавам глупави въпроси ама съм бензинджия и имам доста добра техническа подготовка и с дизелите ама теоретична и никакви наблюдения над 1.9ТДИ на VW

Също туко що се сетих още един критерии който ме интересува общо взето.То е малко относително ама какъв ресурс от километри има този тип двигател за да знам примерно като пише 185к дали това му е много или като при бензина щом не пише 300к е добре? Отдавна не вярвам на километрите ама все пак може да се определят макар и на око горе-долу поне и затова се интересувам след какви са му наистина много.
И още една дребна подробност - какъв тип т.е. букви този двигател? (примерно както бензините са RP,ABS и т.н.) за да знам за какъв тип двигател да чета.
Благодаря!
Последна промяна от zfa159 на Пон 23 юли 2007 19:36, променено общо 1 път.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Има си серийно с такива двигатели. А за пробега на двигателя е относително, всичко зависи от това как е поддържан. Но по принцип, за добре поддържан двигател, 200 000 км не са проблем, също и 250 000 км. Иначе винаги е необходима диагностика. Виж и файла най-горе за избор на дизел. Успех
Него четох досега

Благодаря!
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Дизеловите са 90 коня- 1Z i AHU, 110- AFN. Разликата между 90 и 110 коня главно е, че 110 коня има турбина с променлива геометрия на лопатките. Иначе и 90 и 110 коня да вземеш, няма да сгрешиш. За тоя мотор 200000 км. нищо не са. Моя вече е на 220 000 и си върви перфектно. При добра поддръжка и правилна експлоатация, този двигател издържа поне 350-400 000.zfa159 написа:dobrinb написа:Ами всичко написано за TDI 90 к.с. важи и за Пасата. Пък и може да се намери със 110 к.с., което според мен е по-добрия вариант. Колегата passatcombi може да разпиташ, той е с такъв двигател и е доста доволен, особено от разхода.
Аз попадам из мобиле-то само на 90к.с.
Дали се прави с подобрения до 110 или си е базово 110 и каква е разликата спрямо 90?
Благодаря предварително!
Малко може и да задавам глупави въпроси ама съм бензинджия и имам доста добра техническа подготовка и с дизелите ама теоретична и никакви наблюдения над 1.9ТДИ на VW
Също туко що се сетих още един критерии който ме интересува общо взето.То е малко относително ама какъв ресурс от километри има този тип двигател за да знам примерно като пише 185к дали това му е много или като при бензина щом не пише 300к е добре? Отдавна не вярвам на километрите ама все пак може да се определят макар и на око горе-долу поне и затова се интересувам след какви са му наистина много.
И още една дребна подробност - какъв тип т.е. букви този двигател? (примерно както бензините са RP,ABS и т.н.) за да знам за какъв тип двигател да чета.
Благодаря!
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
6500? Тия луди ли са? Аз на моя му искам 6500 дето е 95-та ноември месец, с клима, ел.пакет, каско, всичко платено.trunner написа:Току що видях един Б4 в Силистра 1.9 ТДИ 90 магаренца, клима, без ел.пакет, комби, 1994, току що внесена, има само ГО - 6500лв. Предполагам, че ще свалят още 2-300. Изглежда изпъната, ако се интересуваш мога да го накарам да я запалим, да я покараме, ВАГ Ком и снимки ако искаш мога ти направя!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Passat_bs написа:6500? Тия луди ли са? Аз на моя му искам 6500 дето е 95-та ноември месец, с клима, ел.пакет, каско, всичко платено.trunner написа:Току що видях един Б4 в Силистра 1.9 ТДИ 90 магаренца, клима, без ел.пакет, комби, 1994, току що внесена, има само ГО - 6500лв. Предполагам, че ще свалят още 2-300. Изглежда изпъната, ако се интересуваш мога да го накарам да я запалим, да я покараме, ВАГ Ком и снимки ако искаш мога ти направя!
Ми те си държат цена з съжаление.със зор се открива някоя под 6к и то дори не е ясно в какво състояние е.
Аз засега изчаквам и затова не съм се разтърсил сериозно.
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Мойта оферта я имаш, ако все пак решиш нещо. А и върви повече от 110 коня.zfa159 написа:Passat_bs написа:6500? Тия луди ли са? Аз на моя му искам 6500 дето е 95-та ноември месец, с клима, ел.пакет, каско, всичко платено.trunner написа:Току що видях един Б4 в Силистра 1.9 ТДИ 90 магаренца, клима, без ел.пакет, комби, 1994, току що внесена, има само ГО - 6500лв. Предполагам, че ще свалят още 2-300. Изглежда изпъната, ако се интересуваш мога да го накарам да я запалим, да я покараме, ВАГ Ком и снимки ако искаш мога ти направя!
Ми те си държат цена з съжаление.със зор се открива някоя под 6к и то дори не е ясно в какво състояние е.
Аз засега изчаквам и затова не съм се разтърсил сериозно.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat_bs написа:6500? Тия луди ли са? Аз на моя му искам 6500 дето е 95-та ноември месец, с клима, ел.пакет, каско, всичко платено.trunner написа:Току що видях един Б4 в Силистра 1.9 ТДИ 90 магаренца, клима, без ел.пакет, комби, 1994, току що внесена, има само ГО - 6500лв. Предполагам, че ще свалят още 2-300. Изглежда изпъната, ако се интересуваш мога да го накарам да я запалим, да я покараме, ВАГ Ком и снимки ако искаш мога ти направя!
Колега, какво и има на колата, че я продаваш?

Дай подробности

- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо и няма, просто не я карам, седи ми като втора кола. А и смятам да се мятам на някой Пасат В 5.5.passat_td написа:Passat_bs написа:6500? Тия луди ли са? Аз на моя му искам 6500 дето е 95-та ноември месец, с клима, ел.пакет, каско, всичко платено.trunner написа:Току що видях един Б4 в Силистра 1.9 ТДИ 90 магаренца, клима, без ел.пакет, комби, 1994, току що внесена, има само ГО - 6500лв. Предполагам, че ще свалят още 2-300. Изглежда изпъната, ако се интересуваш мога да го накарам да я запалим, да я покараме, ВАГ Ком и снимки ако искаш мога ти направя!
Колега, какво и има на колата, че я продаваш?![]()
Дай подробности

Върни се в “Дизелови агрегати”