придърпване при 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

придърпване при 1Z

Мнениеот ortiz » Вто 24 юли 2007 8:37

Карам Vento 1Z и ми прави впечатление,че при някои предавки при първоначално подаване на газ след превключване колата придърпва леко(невинаги го прави).Понякога на празен ход мотора си мени леко оборотите.Скоро закачих компа на колата на тестер и ми показа че всичко си е ОК,няма никакви отклонения от нормалните.Момчето от сервиза ми препоръча да сложа добавки в нафтата за пречистване,защото са се наслагвали парафини и т.н.от нафтата.Ако може да ми дадете мнение за моя проблем и дали е възможно да се оправи с добавките?Забравих да спомена че колата си има добра тяга,само това предърпване ме дразни понякога.Мерси предваритено.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 24 юли 2007 19:48

С добавки няма да се оправи , иска малко ремонтче (профилактика )на помпата !

пеcо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот пеcо » Вто 24 юли 2007 19:58

смени си бензиностанцията..

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 24 юли 2007 20:03

не е от бензиностанцията ,а е както казва Вентоман :wink:

Ivani4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivani4 » Вто 24 юли 2007 21:47

niks76 написа:не е от бензиностанцията ,а е както казва Вентоман :wink:

Прави са младежите ... и моята правеше така преди да я "профилактико-центорово-калибрирано-ремонтират"

:twisted:

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Вто 24 юли 2007 22:20

Е ок профилактика(ремонт) на помпата,ама като я закарах в сервиза,момчето ми каза че нема смисъл да се отваря помпата,посъветва ме да пробвам с добавките.Какво значи тази профилактика като интервенция и ориентировъчна цена?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 24 юли 2007 22:22

ortiz написа:Е ок профилактика(ремонт) на помпата,ама като я закарах в сервиза,момчето ми каза че нема смисъл да се отваря помпата,посъветва ме да пробвам с добавките.Какво значи тази профилактика като интервенция и ориентировъчна цена?

Казал ти е щото много малко хора я правят.Ако имаш път до София пиши ЛС на Ventoman

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 25 юли 2007 0:49

колегата Ивани4 е от Варна ,тои също може да те насо4и къде да отидеш за да ти решат проблема

Ivani4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivani4 » Сря 25 юли 2007 6:27

Rabbit_TDI написа:Казал ти е щото много малко хора я правят.Ако имаш път до София пиши ЛС на Ventoman

прав е колегата - малко са хората които правят както трябва нещата с помпата - в интерес на истината моята не е правена във Варна.

ortiz написа:Е ок профилактика(ремонт) на помпата,ама като я закарах в сервиза,момчето ми каза че нема смисъл да се отваря помпата,посъветва ме да пробвам с добавките.Какво значи тази профилактика като интервенция и ориентировъчна цена?

Моята пускаше нафта от някакво уплътнение/семеринг за това се наложи да я свалям. Продават се ремонтни комплекти(всички гуменетки за помпата) мисля че цената е 18лв. в ауто+ може и да бъркам.... но беше в този порядък някъде. След като ги смениха я сложиха на стенд и и направиха центровка. Взеха ми 50 лева.

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Сря 25 юли 2007 6:35

Благодаря за мненията,незнам дали е дошло времето за ремонт на помпата,защото тези проблеми замомента не са постоянни.Ако има развитие по въпроса ще пиша.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 25 юли 2007 10:51

Ivani4 написа:
Rabbit_TDI написа:Казал ти е щото много малко хора я правят.Ако имаш път до София пиши ЛС на Ventoman

прав е колегата - малко са хората които правят както трябва нещата с помпата - в интерес на истината моята не е правена във Варна.

Моята пускаше нафта от някакво уплътнение/семеринг за това се наложи да я свалям. Продават се ремонтни комплекти(всички гуменетки за помпата) мисля че цената е 18лв. в ауто+ може и да бъркам.... но беше в този порядък някъде. След като ги смениха я сложиха на стенд и и направиха центровка. Взеха ми 50 лева.

При мене е същото с теча.Купил съм уплътненията и съм се разбрал от една година с един в карлово да ми ги смени ,ама се нямам време.Сега отпуската ще ги сменя.При мене помпата не прави видими проблеми ,но ще видя дали ще си промени вървежа и ще пиша и за цената.

Върни се в “Дизелови агрегати”