придърпване при 1Z
придърпване при 1Z
Карам Vento 1Z и ми прави впечатление,че при някои предавки при първоначално подаване на газ след превключване колата придърпва леко(невинаги го прави).Понякога на празен ход мотора си мени леко оборотите.Скоро закачих компа на колата на тестер и ми показа че всичко си е ОК,няма никакви отклонения от нормалните.Момчето от сервиза ми препоръча да сложа добавки в нафтата за пречистване,защото са се наслагвали парафини и т.н.от нафтата.Ако може да ми дадете мнение за моя проблем и дали е възможно да се оправи с добавките?Забравих да спомена че колата си има добра тяга,само това предърпване ме дразни понякога.Мерси предваритено.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ortiz написа:Е ок профилактика(ремонт) на помпата,ама като я закарах в сервиза,момчето ми каза че нема смисъл да се отваря помпата,посъветва ме да пробвам с добавките.Какво значи тази профилактика като интервенция и ориентировъчна цена?
Казал ти е щото много малко хора я правят.Ако имаш път до София пиши ЛС на Ventoman
Rabbit_TDI написа:Казал ти е щото много малко хора я правят.Ако имаш път до София пиши ЛС на Ventoman
прав е колегата - малко са хората които правят както трябва нещата с помпата - в интерес на истината моята не е правена във Варна.
ortiz написа:Е ок профилактика(ремонт) на помпата,ама като я закарах в сервиза,момчето ми каза че нема смисъл да се отваря помпата,посъветва ме да пробвам с добавките.Какво значи тази профилактика като интервенция и ориентировъчна цена?
Моята пускаше нафта от някакво уплътнение/семеринг за това се наложи да я свалям. Продават се ремонтни комплекти(всички гуменетки за помпата) мисля че цената е 18лв. в ауто+ може и да бъркам.... но беше в този порядък някъде. След като ги смениха я сложиха на стенд и и направиха центровка. Взеха ми 50 лева.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ivani4 написа:Rabbit_TDI написа:Казал ти е щото много малко хора я правят.Ако имаш път до София пиши ЛС на Ventoman
прав е колегата - малко са хората които правят както трябва нещата с помпата - в интерес на истината моята не е правена във Варна.ortiz написа:Е ок профилактика(ремонт) на помпата,ама като я закарах в сервиза,момчето ми каза че нема смисъл да се отваря помпата,посъветва ме да пробвам с добавките.Какво значи тази профилактика като интервенция и ориентировъчна цена?
Моята пускаше нафта от някакво уплътнение/семеринг за това се наложи да я свалям. Продават се ремонтни комплекти(всички гуменетки за помпата) мисля че цената е 18лв. в ауто+ може и да бъркам.... но беше в този порядък някъде. След като ги смениха я сложиха на стенд и и направиха центровка. Взеха ми 50 лева.
При мене е същото с теча.Купил съм уплътненията и съм се разбрал от една година с един в карлово да ми ги смени ,ама се нямам време.Сега отпуската ще ги сменя.При мене помпата не прави видими проблеми ,но ще видя дали ще си промени вървежа и ще пиша и за цената.
Върни се в “Дизелови агрегати”