Здравейте,
един теоретичен въпрос: какво е мнението ви за компресор (ремъчен, пр. като на CLK) на дизелов двигател вместо турбо. За, против. Защо никой не слага, освен високоата цена какво друго е против?
Компресор на дизел
- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
Абе върти се тука един евтин компресор от мини, но не мисля че може повече от 1 бар. А колко ще лапа за да се развърти този 1 бар това би било също интересно. А маздата не е с компресор а следното:
http://de.wikipedia.org/wiki/Comprexlader
Компрекс, пак работи със изгорели газове
http://de.wikipedia.org/wiki/Comprexlader
Компрекс, пак работи със изгорели газове

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. аз мисля .. че е от остарялото мислене и инерция .. до много скоро от дизела се очакваше да е "работен кон" .. да тегли много .. и евтино .. нищо че ще има турбо-дупка .. и без това дизела е достатъчно муден без турбо .. и компресори .. където реакцията е доста по бърза .. се поставяха само на бензинови "резачки" .. с новите технологии дизелите станаха доста по "нервни" .. и мисля че е само въпрос на време да се появи модел с компресор ..
.. Vasseto .. не мисля че е до дебита .. той се определя от кубатурата и оборотите .. при аналогичен бензинов двигател .. би трябвало да е еднаква ..
.. Vasseto .. не мисля че е до дебита .. той се определя от кубатурата и оборотите .. при аналогичен бензинов двигател .. би трябвало да е еднаква ..
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Дизела има малък оборотен диапазон и работи при голямо налягане-за тва турбото му пасва чудесно.Механичния дърпа малко мощност и гориво ,но е доста по пъргав и за бензина при големия оборотен диапазон не води до лаг.Ако имаш попаднал такъв и атмосферен дизел според мен не се чуди ,ама да сменяш турбото с компресор много занимавка за нищо.
Върни се в “Дизелови агрегати”