Компресор на дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Компресор на дизел

Мнениеот rusty » Нед 12 авг 2007 1:03

Здравейте,

един теоретичен въпрос: какво е мнението ви за компресор (ремъчен, пр. като на CLK) на дизелов двигател вместо турбо. За, против. Защо никой не слага, освен високоата цена какво друго е против?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 12 авг 2007 1:33

на мазда има модел 626 с компресор и то 95г;по трудна е настроиката на помпата с компресор на бавни обороти :wink:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 12 авг 2007 9:11

Амииии,защото при диселите има голям дебит на въздух и може да се използва от аспуха.А това че някой производител си е позволил да мушне компресор там дето не требе явно е гонил нещо друго.

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Нед 12 авг 2007 21:28

Абе върти се тука един евтин компресор от мини, но не мисля че може повече от 1 бар. А колко ще лапа за да се развърти този 1 бар това би било също интересно. А маздата не е с компресор а следното:

http://de.wikipedia.org/wiki/Comprexlader

Компрекс, пак работи със изгорели газове :)

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 13 авг 2007 10:53

.. аз мисля .. че е от остарялото мислене и инерция .. до много скоро от дизела се очакваше да е "работен кон" .. да тегли много .. и евтино .. нищо че ще има турбо-дупка .. и без това дизела е достатъчно муден без турбо .. и компресори .. където реакцията е доста по бърза .. се поставяха само на бензинови "резачки" .. с новите технологии дизелите станаха доста по "нервни" .. и мисля че е само въпрос на време да се появи модел с компресор ..
.. Vasseto .. не мисля че е до дебита .. той се определя от кубатурата и оборотите .. при аналогичен бензинов двигател .. би трябвало да е еднаква ..

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 авг 2007 9:05

Дизела има малък оборотен диапазон и работи при голямо налягане-за тва турбото му пасва чудесно.Механичния дърпа малко мощност и гориво ,но е доста по пъргав и за бензина при големия оборотен диапазон не води до лаг.Ако имаш попаднал такъв и атмосферен дизел според мен не се чуди ,ама да сменяш турбото с компресор много занимавка за нищо.

Върни се в “Дизелови агрегати”