Механичен дебитомер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Механичен дебитомер

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 27 авг 2007 10:23

Здравейте :)
първо несъм сигурен дали темата ми е за този подфорум, но пък карам печка и затова тук я пускам.

идеята ми е за механичен дебитомер за горивото който да се постави между горивния филтър и ГНП. идеята ми за този дебитомер е да представлява малко тяло с перка и потока от гориво(в случея нафта) да преминава през него, като перката е с импулсен дачик и да следи какво количество гориво преминава през дебитомера за единица време.
по този начин да речем че дебитомера ми отчита какво гориво преминава през него за час и аз следователно си поддържам една и съща с корост за един час би трябвало да ми покаже моментния разход.

незнам дали съм се изразил правилно. незнам дали и това е правено от някой колега или от производител. просто ми щукна като идея
кажете възможно ли е да се реализира и до колко ще бъде ефективна тази система :)

Последна промяна от ShoGo_GTI на Пон 27 авг 2007 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 27 авг 2007 10:34

Темата си е що-годе на място, но има подобни и в "Направи си сам" - ЦЪК.
Питанка - какво правим с "обратната" нафта - тази, която се връща в резервоара ? И на нея ли дебитомер, и устройство, което да изчислява разликата ?
Поправи си заглавието - чудех се какъв е тоя меКаХичен дебитомер ...
От колега дали е правено не знам, но за производител - определено, сещам се за два източногермански - Трабант и Вартбург.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 27 авг 2007 10:40

оп извинявам се за заглавието, явно съм блял на някъде докато го пиша, защото нямам навика да си гледам клавиатурата докато пиша както и да е.

прав си наистина небях се замислил за излишната нафта

Върни се в “Дизелови агрегати”