От известно време имам вибрации от към мотора които се предават и на купето.На празен ход не се усещат при достигане 1200об. започват с максимум към 1400 и приключват към 1700.Демпферната шайба при това положение няма видими аксиални и радиални отклонения.В същност най много ме съмнява пружинното тяло на обтягащия механизъм на пистовия ремък.Може ли тази пружина да отслаби натиска с течение на времето?Ролката подскача.Явно ремъка не се опъва добре щото като си включа климатика скърца докато не вдигна обороти.
Сменил съм ролка, ремък и "поправка" на Г образния болт с втулки.
Голф3 ТДИ-96год.
Вибрации от двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е за сега съм добре 700 лв. за обтягащия механизъм и не знам колко за демпфера.Ами ако останат вибрациите?
В момента нямам никакво своб. време за сервиз но до колкото съм посещавал моя май ще хвърлят боб какво вибрира.Може да пробвам да отида да чуя и тяхното предположение.
А за сега рискувам и карам така май вече към 2000 км. ще станат от както се появи вибрацията.
В момента нямам никакво своб. време за сервиз но до колкото съм посещавал моя май ще хвърлят боб какво вибрира.Може да пробвам да отида да чуя и тяхното предположение.
А за сега рискувам и карам така май вече към 2000 км. ще станат от както се появи вибрацията.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Демпферната шайба я намерих за 160 лв.
Оптягащия механизъм за 92 лв.
Ако имаш нужда от помощ и те устройват тези цени свиркай на лично да се чуем... Не съм търговец и не искам да печеля, а просто ако мога да помогна... Ако не се чуем тази вечер ще се прибера чак в неделя след обед. Да не си помислиш че съм се изразил само хей така
Оптягащия механизъм за 92 лв.
Ако имаш нужда от помощ и те устройват тези цени свиркай на лично да се чуем... Не съм търговец и не искам да печеля, а просто ако мога да помогна... Ако не се чуем тази вечер ще се прибера чак в неделя след обед. Да не си помислиш че съм се изразил само хей така

Последна промяна от dani_94 на Чет 30 авг 2007 20:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: APT 2000г
Здравейте, колеги!
Отскоро / може би 2 седмици / имам същия проблем - вибрации от около 1900-2000 до 2600-2700 об/мин. На свободни обороти /когато не съм на скорост/ не се появяват /или поне са много по-слаби/. Огледаха тампоните-казаха, че не мислят да е от тях. Малко повече инфо относно тази шайба? И какви могат да бъдат последствията, ако не открия причината навреме? Благодаря предварително!
Отскоро / може би 2 седмици / имам същия проблем - вибрации от около 1900-2000 до 2600-2700 об/мин. На свободни обороти /когато не съм на скорост/ не се появяват /или поне са много по-слаби/. Огледаха тампоните-казаха, че не мислят да е от тях. Малко повече инфо относно тази шайба? И какви могат да бъдат последствията, ако не открия причината навреме? Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Последствията са гадни.Тая шайба е фаната на коляновия вал.Като разбие нещата в лагеруването може да ти прескочи зъб на ангренажа.Шпонковия канал с който и се предава движение - на шайбата - демпфера.От там въртята се доста неща от тия два ремъка.Водна помпа-най важното,хидравлика, алтернатор климатик при някои.В общи линии отиваш на сериозен ремонт.
Бих искал да науча изведнъж ли се появи това вибриране или постепенно.При мен стана изведнъж.
Бих искал да науча изведнъж ли се появи това вибриране или постепенно.При мен стана изведнъж.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: APT 2000г
При мен също. Но аз се разминах леко - един от болтовете на скоростната кутия се бе охлабил и понеже е отгоре, явно кутията увисва и създава напрежение, откъдето и вибрациите. Вчера с един приятел съвсем случайно забелязахме отвития болт. След като го стегнах, вибрациите изчезнаха моментално. Надявам се и при теб да се окаже нещо дребно.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”