Турбо - какъв звук трябва да вади?
- spokoen
- Автомобил:
- Двигател:
Турбо - какъв звук трябва да вади?
Привет! Карам един Golf III diesel 1.9. От както съм го купил (втора ръка) не съм забелязал промяна в звука на турбото, но сравнявайки го с други подобни модели установих, че звука от моето турбо НЕ е чист, ясен, като самолет звук! Някои са казали, че турбото е заминало, друго викат щом колата дърпа безпроблемно не се притеснявай за турбото. Моля обяснете ми! Възможно ли е да има 2 вида звукове и ако не тогава какъв е проблемът? Благодаря от сърце!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
maiz написа:Звука от трубто е следния: Фиуууууууууууууууууууу, за другото ще хвърля 1 боб.
майз браво .. ти си един от най-големите лауреати тука във форума чесно .. признавам ти го
пич има 2 вариянта да се чува силно турбото
да ти се е откачила тръбата от въздушния филтър и да се чува как засмуква вътъка
другия е да изпуска въздух от някъде.. или да си със спортен филтър.. иначе почти не се чува.. чува се но много леко
искам и да попитам какво разбираш под "НЕ МНОГО ЧИСТ"?
ето ти клипче на една кола от бургас на приятел която правихме преди няколко месеца .. (със жълтеникавите фарове.. другото е бмв)
според теб това чист звук от турбо ли е ? или не ? да знам какво разбираш под чист звук
http://www.vbox7.com/play:4cc10f7e
- spokoen
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:maiz написа:Звука от трубто е следния: Фиуууууууууууууууууууу, за другото ще хвърля 1 боб.
майз браво .. ти си един от най-големите лауреати тука във форума чесно .. признавам ти го
пич има 2 вариянта да се чува силно турбото
да ти се е откачила тръбата от въздушния филтър и да се чува как засмуква вътъка
другия е да изпуска въздух от някъде.. или да си със спортен филтър.. иначе почти не се чува.. чува се но много леко
искам и да попитам какво разбираш под "НЕ МНОГО ЧИСТ"?
ето ти клипче на една кола от бургас на приятел която правихме преди няколко месеца .. (със жълтеникавите фарове.. другото е бмв)
според теб това чист звук от турбо ли е ? или не ? да знам какво разбираш под чист звук
http://www.vbox7.com/play:4cc10f7e
Под чист звук имам предвид ясен! Чува се отделен звук като свиркане!
Не е за вярване. Защото повечето се радват когато турбото звучи като свиркане, а сега според твойте думи това се дължи на друго. Има ли как да проверя лесно дали работи? Едит: нямам оборотометър.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Също почваш да го чуваш като разбиеш катализатора.Огромна разлика има в звука в зависимост дали си вътре в колата или вън.Освен тва на АФН турбото се чува доста по-осезаемо от 1З дори без избит катализатор и т.н. и т.н.Като ти се разбие турбото ще разбереш 100% - колата почва де не върви ама найстина да не върви и отзад са едни каделиии зарадаи преобогатента смес.Ако искаш турбото да ти изкара дълго се разрови в търсачката теми как трябва да се кара турбо кола 

Върни се в “Дизелови агрегати”