Питане за нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Питане за нафта

Мнениеот Иван Неделчев » Нед 09 сеп 2007 6:44

Здравейте колеги, понеже сме близо до Гърция нашите търгаши носят постоянно гръцка червена нафта. Казват, че била зареждана от безиностанция на Шел, но от отделна колонка, която била за трактори комбайни и др., понеже земеделието в Гърция се подпомагало и за това била по евтина. Оцветявали я с прахче, за да можело да има контрол, а иначе нафтата била читава. Пробвах на ТДИ-то 10 литра по /1.50 лв./ няма разлика. Моля колеги ако някой знае нещо за тази гръцка червена нафта да разясни, опасно ли е да караме с нея? Да не направим беля.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 сеп 2007 8:53

Пробвай като ти дадат тубата или там в каквото е, да я прецедиш през нещо. Така ще видиш колко боклуци има вътре, които не минават през цедката. По резултата ще си прецениш дали да я ползваш или не.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Нед 09 сеп 2007 9:23

нямаш си на идея какво може да гори тоя мотор .помисли тька ;дали тези византиици са толкова тьпи та да си преибават комбаините и тракторите .ако обьрнеш внимание на кадрите които дават по новините от стачките на земеделските производители ще забележеш че тракторпо-стар от твоята кола няма а са на по 2-3 год .
нито един команроял не може да работи с това което може твоя мотор
този мотор ще спаси света когато свьрши петрола

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 сеп 2007 9:30

Всичко е вярно, но просто не вярвам, че нафтата идва от Гърция ... Иначе е вярно, че един трактор струва над четвърт милион евро, и никой няма да си го преебава току така, но да предположим, че нафтата не е от Гърция ... и какво става тогава. Щото лафове като румънска и гръцка нафта сме ги чувалиии ....

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Нед 09 сеп 2007 17:57

Това момче откъдето взимам нафтата ми показва касова бележка от гръцка бензиностанция. Той има бус "форд ескорд" и казва, че с такава нафта е изминал над 40000 км без никакъв проблем. Но за 40 ст. незнам дали си заслужава човек да рискува. Да не прецакам ГНП.
А това за техните трактори е вярно, под 6-70 000 хил. лв. нямат и ги карат с тази нафта. Двуомя се засега незнам.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 09 сеп 2007 18:04

Касовата бележка нищо не значи. Виж, ако познаваш човека и му имаш доверие - друга работа. Форд имат модел ЕскорТ, но това е лек автомобил. На негова база имат пикап (баничарка), но мисля че е с друго име. Буса се казва Транзит.
С каква кола си - вкарай малко данни в "Гараж"-а.

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Нед 09 сеп 2007 18:11

Какво значи "твой човек", приятел ми е, но здравей здрасти. Неговия бус е форд "Транзит" и друго незнам . Аз карам венто 1.9 тди 1Z. Нафтата е сипва пред мен в ПВЦ бутилки и като е барнеш и гладаш направо свети няма буклуци. Ама все пак та не е промишлена.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Нед 09 сеп 2007 20:03

Колега, сипвай спокойно и не се плаши, както казваа колегата, НЕ ТИ Е НА МИСЪЛ КАКВО МОЖЕ ДА ИЗГОРИ ТОВЯТА ПОМПА НА 1З... Вярвай ми...

Последна промяна от dani_94 на Сря 03 окт 2007 19:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Нед 09 сеп 2007 22:31

Аз пътувам всеки месец до Гърция но нафта под 0,95 EUR. не съм видял.В коя верига бензиностанции се продава.Защото в Shell , BP и ЕКО не съм виждал да се предлага от това гориво. Предполагам само в земеделските раиони и в селата го има.Иначе при всички положения ще е по-добро от предлаганото в БГ.

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Пон 10 сеп 2007 11:50

информацията ми е от днес за тези колонки в Гърция има ги на почти всяка бензиностанция
Приятел ходи там на море и каза че нафтата си е много добра разликата е в цената а в качеството незнам има ли разлика
Цената на тази нафта там е около 0,50-0,60 цента
а нормалния дизел е около 1 евро

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 10 сеп 2007 14:20

lakarimas написа:Цената на тази нафта там е около 0,50-0,60 цента
а нормалния дизел е около 1 евро

Голяма разлика - 167-200 пъти ! :stll think: :gruebel
Не се заяждам - внимавайте какво пишете !

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Пон 10 сеп 2007 18:41

Колега ще ида при човека и ще взема една касова бележка и ще ти кажа от коя бензиностанция в Гърция е. Значи единствената разлика била, че тази нафта е предназначена за селското-стопанство. Заради това е оцветявали в червно. Властите ако те хванат да караш с нея глоба 5000 евро. Това са мненията на повечето потребители, а все пак човек има едно наум. Но смятам да карам от нея. Ако има проблем ще ви кажа да не гори и друг колега.

Потребителски аватар
pivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivanov » Чет 20 сеп 2007 16:52

пробвай да прецедиш гръцката нафтичка през котешка тоалетна(бентонит)ако се обезцвети караи без задръжки

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Пет 21 сеп 2007 2:02

ок колега, ще пробвам

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Пет 21 сеп 2007 8:48

Колега не си прецаквай двигателя с тая нафта.Колкото хора съм питал досега за нея не съм чул нито едно положително мнение.По принцип се води селскостопанска нафта и е забранено да се кара с нея(чичо ми си беше сипал на микробуса и го накараха да източи резервоара).Сипват на тракторите защото техните двигатели са малко по-различни от ТДИ И ГТД.Това е един съвет от моя страна да не слагаш,защото може много да си изпатиш.

Върни се в “Дизелови агрегати”