Вода В Турбината

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Вода В Турбината

Мнениеот lakarimas » Пон 22 окт 2007 16:19

Модела е AAZ
Значи правех си кеф по локвите с голема скорост и колата прикюфка и угасна след което се побърках да не е засмукала турбината въздух че съм чул страхотии големи че стават.Свалих филтъра беше влажен даже мокър смених го запалих колата нема проблеми.
Та мисълта ми е кво може да стане ако турбината засмуче вода и как да разбера засмукала ли е
Казаха ми да не се притеснявам че ако била засмукала да съм разбрал

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вода В Турбината

Мнениеот tatenceto » Пон 22 окт 2007 16:22

lakarimas написа:Модела е AAZ
Значи правех си кеф по локвите с голема скорост и колата прикюфка и угасна след което се побърках да не е засмукала турбината въздух че съм чул страхотии големи че стават.Свалих филтъра беше влажен даже мокър смених го запалих колата нема проблеми.
Та мисълта ми е кво може да стане ако турбината засмуче вода и как да разбера засмукала ли е
правилно са ти казали.ако е влязла вода се получава воден удар.и става всичко на салата.

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Пон 22 окт 2007 16:30

мерси за бързият отговор
трябва ли да разбирам че щом не съм станал на салата може да продължа с мезето и да поркам газ без притеснения :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 22 окт 2007 17:03

lakarimas написа:мерси за бързият отговор
трябва ли да разбирам че щом не съм станал на салата може да продължа с мезето и да поркам газ без притеснения :lol:

Даже е добре и курбан да и напрайш :lol:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 22 окт 2007 17:05

lakarimas написа:Модела е AAZ

:shock

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 22 окт 2007 17:14

lakarimas написа:......се побърках да не е засмукала турбината въздух че съм чул страхотии големи че стават.....

Пука и се белият дроб колега mhihi
Това разбира се в кръга на майтапа :)
Сменяй , въздушният филтър. Мокър не го слагай, да не го смръкне и него турбинката (става въздухо-непропусклив ако е мокър)

Между другото преди около 4 години, когато беше наводнението в Търново, Мондеото ми засмука вода и единствената повреда беше -скъсани болтове на главата . Обаче се оказа, че е засмукало благодарение на това, че филтърът се е намокрил, "задръстил" се е и от вакуума се е изтърбушил !!! Казаха ми, че ако съм бил с тия дето отгоре имат една метална решеткa (или пластмасови прегради), колата просто гасне поради недостиг на въздух. Вода НЕ МИНАВА , тъй като той си остава здрав ! :shock

Върни се в “Дизелови агрегати”