Здравейте
Първо да се похваля - купих си Пасат Б5 ТДИ 1.9, 110 кс (или известният тук Пасат четворка). Добра е колата, запазена и т.н. Естествено в един сервиз ми разбиха здрава част, за да сменят неква елементарна джаджа, но явно това е нивото на сервизите ни.
Въпросът мие какъв е нормалният разход на дизел за такъв автомобил при градско каране, а и извън градско. Знам, че всичко е относително, но все пак какъв е вашият опит
Благодаря!
Пасат ТДИ 110 кс
Re: Пасат ТДИ 110 кс
kiss написа:...
Въпросът мие какъв е нормалният разход на дизел за такъв автомобил при градско каране, а и извън градско. Знам, че всичко е относително, но все пак какъв е вашият опит
Благодаря!
В отсечката БНБ-Орлов мост (по жълтите павета) сутрин м/у 8 и 9 и вечер м/у 17-19 в делничен ден и есенно-зимния полупериод разхода е около 15/100 по компютър. Като се съчетае със шофиране и по други участъци на пистолета на бензиностанцията илиза малко над 8/100 (горе-долу толкова показва и компютъра).
Извънградско - при каране до 100km/h (макс и изключително рядко 110km/h по нанадолнище и с отнета газ) съм правил постижение от 4.8/100 (по компютър) в отсечката София-Пловдив. При каране "в рамките на закона" (около 120-130km/h, но по възможност винаги над 100) около 5.5-5.8/100. При нормално каране 130-150 (задължително винаги над 120km/h) 6.5-7/100
Посочените резултати за извънградско са дадени само за отсечката София-Пловдив.
Иначе нафтата винаги от скъпата и винаги с присадка.
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат ТДИ 110 кс
kiss написа:Здравейте
Първо да се похваля - купих си Пасат Б5 ТДИ 1.9, 110 кс (или известният тук Пасат четворка). Добра е колата, запазена и т.н. Естествено в един сервиз ми разбиха здрава част, за да сменят неква елементарна джаджа, но явно това е нивото на сервизите ни.
Благодаря!
Здравей!
И аз да се похваля!
И аз си купих Пасат Б5 ТДИ 1.9, 110 кс (или известният тук Пасат четворка). Моя е комби.

От Австрия дотук ми изгори средно 4.6 литра, което си е почти колкото си му дават по книга за дълъг път, при все че се минава и през доста градове и пресечени местности, особено в Румъния. Не пипна маслото. Сега е наблъскат до горе с нафта и само се "кламбучка" като тръгвам/спирам. Сигурно след 1000 км ще се наложи пак да зареждам.

Поздрави на всички!
- wishmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Честито на всички ! Определено не сте сбъркали с избора. ТУК ще разберете че Пасат "4", "четворка", и т.н. НЯМА !
Разхода е първо, много относително, и второ, сравнително постоянно нещо. В България е малко по-висок отколкото в чужбина по ред причини.
Да, на Пасат дизел резервоара се пълни приблизително на 1000 км.
Много безаварийни !
Разхода е първо, много относително, и второ, сравнително постоянно нещо. В България е малко по-висок отколкото в чужбина по ред причини.
Да, на Пасат дизел резервоара се пълни приблизително на 1000 км.
Много безаварийни !
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:gr_kanev написа:Да, на Пасат дизел резервоара се пълни приблизително на 1000 км.
Извънградско обаче, а пък има някои комбита, на които при извънградско каране се пълни и на близо 2000 км.

Направи ми впечатление, че по предницата има сума ти неща - щанги, носачи, шарнири, най-различни и по много. Това май не е много добре. Ако не се блъска много по дупки и се пази колата, държат ли им предниците на тези Пасати?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:gr_kanev написа:Да, на Пасат дизел резервоара се пълни приблизително на 1000 км.
Извънградско обаче, а пък има някои комбита, на които при извънградско каране се пълни и на близо 2000 км.
Сподели моля.За пръв път чувам за кола която има автономност 2000км

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vladko написа:dobrinb написа:gr_kanev написа:Да, на Пасат дизел резервоара се пълни приблизително на 1000 км.
Сподели моля.За пръв път чувам за кола която има автономност 2000кма се интересувам доста точно от тези неща.
Елементарно колега махаш оригиналниа резервоар слагаш нещо подобно на 100-120 литра и ще минеш и 5000 км.

Това е всеизвестна практика в Свиленград всичко що е пасат или мерцедес от по старите се правят без багажник само резервоар и се не се кара само се бута до мястото за продажба.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
The Bear написа:Направи ми впечатление, че по предницата има сума ти неща - щанги, носачи, шарнири, най-различни и по много. Това май не е много добре. Ако не се блъска много по дупки и се пази колата, държат ли им предниците на тези Пасати?
Тва е така щото Пасат е в по-високия сегмент коли и се гони комфортна возия.За държането държат ,ама се един ден им идва смяната и тогава цифрата е дебела.По тоя повод си има поговорка -Искаш ли брада ,трябва да си имаш гребен да я сресвяш

Върни се в “Дизелови агрегати”