1Z бавно загряване
-
- Автомобил:
- Двигател:
1Z бавно загряване
Колеги имам съмнения за прецакън термостат искам да разбера да ли и при вас е така, та значи паля си колата днес и обикалям около 30-40мин градско във Варна от 17.30-18.10ч(това е една от най-натоварените часови зони) и съм си пуснал парното което си духа топло не горещо а стрелката за температурата ми показва едва началото на скалата. Движението по това време е само на 1 и 2 скорост и повечето е чакане. Когато се измакнах и покарах чак тогава загря.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ТДИ отделя малко "паразитна топлина" и затова е толкова икономично.Лошото в случея е ,че бавно загрява.Нормално е в градско каране в студа да не загрява.Ако толкова се съмняваш провери дали бачкат подгрлевните свещи на водата и термостат кога отваря/би трябвало на 80-85 някъде/ и дали уреда в купето показва вярно.
Re: Бавно загряване на 1з
dimitar4o написа:Колеги имам съмнения за прецакън термостат искам да разбера да ли и при вас е така, та значи паля си колата днес и обикалям около 30-40мин градско във Варна от 17.30-18.10ч(това е една от най-натоварените часови зони) и съм си пуснал парното което си духа топло не горещо а стрелката за температурата ми показва едва началото на скалата. Движението по това време е само на 1 и 2 скорост и повечето е чакане. Когато се измакнах и покарах чак тогава загря.
колега наи вероятно имаш някакъв проблем моиа за 10-15мин в градски условиа загрява до 90 градуса и доколкото знам ниама подгрев на антифриза
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бавно загряване на 1з
icee написа:колега наи вероятно имаш някакъв проблем моиа за 10-15мин в градски условиа загрява до 90 градуса и доколкото знам ниама подгрев на антифриза
Е как така аз трябва да карам поне 20 мин на яко оборот да заграе машината а съм сменил термостата веднага след като я купих. Отначало не загравяше, на дълг път като пусна на свободна и край падеше темп на 70-75 макс.
А сега в града мин 30 мин. докато загрее на място то голямо тътрене по софията.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Загряването в градски условия е доста относителна работа.Ако няма трафик загрява по-бързо от извънградско,ако има трафик обаче колата си стой на празен ход почти.Пак ти казвам ако се съмняваш просто провери термостат.Като тръгнеш и температурата е на 70-75 градуса слез ,отвори капака и провери маркуча дали е топъл - ако е топъл значи термостата изпуска.
аз акрам венто с 1Z мотор
при мен пак бавно загрява както при теб колега но от както съм я купил си показва 75C когато е загряла никога не е вдигала 90C дори и лятото[незная дали това е нормално за уреда на таблото не бях карал дизел до преди това но сега разбирам че не е нормално да показва 75C] според мен си духа парното достатъчно топло сега когато е студено.Необходимо ли е да сменя термостата или просто уреда в купето ми показва така??
при мен пак бавно загрява както при теб колега но от както съм я купил си показва 75C когато е загряла никога не е вдигала 90C дори и лятото[незная дали това е нормално за уреда на таблото не бях карал дизел до преди това но сега разбирам че не е нормално да показва 75C] според мен си духа парното достатъчно топло сега когато е студено.Необходимо ли е да сменя термостата или просто уреда в купето ми показва така??
- Rabbit_TDI
- Контакти:
nikeR написа:аз акрам венто с 1Z мотор
Ми тав можеш да го провериш като пипнеш маркучите отдолу кога отваря термостат и с температурна сонда в казанчето да пробваш датчика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Долния маркуч ледено студен, горния топли.Температура след 15 мин. 1ч. 3 ч. все е около 70 гр. лятото става 90 много трудно , а и тогава май не съм чувал да ми се включва перката за охлаждане на радиатора.Купил съм си термостат но все още не съм сигурен че е той ама няма какво друго да е освен икономичния мотор.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
mladeja написа:Долния маркуч ледено студен, горния топли.Температура след 15 мин. 1ч. 3 ч. все е около 70 гр. лятото става 90 много трудно , а и тогава май не съм чувал да ми се включва перката за охлаждане на радиатора.Купил съм си термостат но все още не съм сигурен че е той ама няма какво друго да е освен икономичния мотор.
Бах ти ма умря

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- petkovsky
- Черният лебед
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:ТДИ отделя малко "паразитна топлина" и затова е толкова икономично.Лошото в случея е ,че бавно загрява.Нормално е в градско каране в студа да не загрява.Ако толкова се съмняваш провери дали бачкат подгрлевните свещи на водата и термостат кога отваря/би трябвало на 80-85 някъде/ и дали уреда в купето показва вярно.
аз също имам същия проблем.колата е VW CADDY TDI 2005г.от както стана студено загрява по-бавно но след това всичко е окей.

Върни се в “Дизелови агрегати”