Здравейте,
На другата ми кола(Ауди А4 1.9 ТДИ 110кс) си заминаха лагерите на динамото - разбити са страшно много. Тъй като видях че за шайбата трябва скоба за да се свали, а аз нямам го закарах на един майстор, посне на друг.... и двамата казаха че това динамо не може да се разглоби за да се сменят лагерите, шайбата била неква особена и не можела да се свали. Питането ми е дали наистина е така и ако наистина не може да се разглоби къде мога да си взема друго втора ръка. Ако пък може да се разглоби и да се оправи - къде ги правят. Чувал съм че имало някаде тук в София сервиз, в който оставяш старата дефектирала част, доплащаш и те ди дават рециклирана такава...има ли наистина такъв сервиз?
Благодаря предварително!
Динамото на печката ми се скапа!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
За разглобяване - разглобява се. Но не всеки може. Особеното е, че на шайбата има тресчотка (муфа за свободен ход) и по тази причина не може да се свали по начина, по който всички са свикнали. Къде ще ти помогнат в София - не знам. Моето динамо го ремонтираха по тази причина в Търговище (предполагам че е същото). Ако решиш да го дадеш някъде, питай дали наистина са го правили, и дали няма да го прецакат - евентуално някаква гаранция. Втора употреба не те съветвам да вземеш - не знаеш в какво състояние е и дали на следващия ден няма да правиш повторение на упражнението.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
искам да попитам нещо в тази тема за да не откривам нова,зна4и и аз имам опасения към димаото,когато запаля колата и няма пуснати фарове вси4ко си трака нормално но когато пусна габарити после къси,се чува как динамото започва да трака по силно,какви са тези признаци(идея си нямам и за това питам дали лагера не си заминава?)
-
- Автомобил:
- Двигател:
iGolf написа:искам да попитам нещо в тази тема за да не откривам нова,зна4и и аз имам опасения към димаото,когато запаля колата и няма пуснати фарове вси4ко си трака нормално но когато пусна габарити после къси,се чува как динамото започва да трака по силно,какви са тези признаци(идея си нямам и за това питам дали лагера не си заминава?)
Нормално е да претраква повече.При включени консуматори алтернаторът ти дава повече ток,т.е. - натоварва се.Не се притеснявай,дори се случва да се чува виене като от лагери,но това идва от намотките на машинката след остаряване на лака с който са импрегнирани.За проверка на лагерите,махни ремъка и върти на ръка за да си спокоен.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Има такъв сервиз. Намира се на ъгъла на "Цар Симеон" и първата пряка вляво, като тръгнеш от "Ботев" по "Симеон". Това е улицата, която свързва "Симеон" и "Пиротска", в момента не се сещам как се казва. Даваш им старото си динамо, те ти дават рециклирано и определят цена. Преди време във форума имаше добри отзиви за тях. А иначе и днес в "Продава" има един Голф3 1,9 ТДИ на части, но не знам дали алтернаторите са идентични...
Сервиз за алтернатори има и на "Одрин" между "Стамболийски" и "Тодор Александров
Сервиз за алтернатори има и на "Одрин" между "Стамболийски" и "Тодор Александров
- baivan
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1.8T
Оказа се че на моя алтернатор му е разбит капака отзад(просто не бях обърнал внимание). Затова искам да намеря динамо втора ръка със здрав капак и лагери за да си оправя моето. Мисля че ще излезне по евтино от 300 лв - колкото ми казаха във Францискуп, а по тоя начин ще имам и почти още едно за части.300 лв ми се виждат доста...и да дават им гаранция 6 месеца.
-
- Автомобил:
- Двигател:
baivan написа:Оказа се че на моя алтернатор му е разбит капака отзад(просто не бях обърнал внимание). Затова искам да намеря динамо втора ръка със здрав капак и лагери за да си оправя моето. Мисля че ще излезне по евтино от 300 лв - колкото ми казаха във Францискуп, а по тоя начин ще имам и почти още едно за части.300 лв ми се виждат доста...и да дават им гаранция 6 месеца.
Здрасти адаш!Минали са 10 дни и дано си оправил проблема.Аз скоро свалях динамо - лагерът на задния капак е в пластмасова гривна.Ако е разбита само гривната,а не капака,добре,иначе е голяма кушия.Но!При разбиване на лагерното легло,няма да ти се върти машинката изобщо,а ще задира ротор в статор.
Върни се в “Дизелови агрегати”