Или къде да намеря инфо.
Не мога да се сетя даже къде бях намерил инфо за маслото на двигателя, че е 3.8л със смяна на филтъра. А сигурно там пише и за антифриза, ама на! Не мога да го открия никъде.
mod edit: vasstop
Не случайно едно от правилата е заглавието да подсказва съдържанието на темата.
Колко антифриз събира 1.9TDI AFN?
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jordanpar написа:Точно така колега:
масло двигателно--3.8 литра с филтъра.
масло скоростна кутия ръчна--2.2 литра
охлаждаща течност--7.5 литра
по данни от същата Ауто дата
Снощи претаках системата до 1 след полунощ...
4 промивки направих (направо се вманиячих

Направи ми впечатление че при "претаканията" системата побираше около 6 литра

Като за последно сипах 5,6 литра охлаждаща течност - просто повече не можа да побере - говорим за пълнене до резката MAX.
Интересно беше също, че така и не намерих пробка на радиатора, която да отвъртя "с монета или отвертка" както сочи един руски източник. Беше ми чудно и как от термостата ще мога да източа и от блока водата, ама като го видях къде е, всичко стана ясно. Та водата от радиатора я източвах от маркуча който е свързан с фланеца, който закрепва термостата. При това е възможно в радиатора винаги да е оставало около един пръст вода, което е някъде около 200мл. Ето защо се чудя как системата ще побере 7.5л по данните от тази Ауто дата?!
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nasodotcom написа:Има момент, че не трябва да я пълниш до макс а 2-3 пръста по-нагоре...и аз се чудех защо, ама ваското вика трай си и на другия ден беше точно между двете черти без да е преливало от преливника.
А дано да е така, че днес уж все да видя и така и не видях, не съм го и карал де, но по принцип като сипвам в края и нали се бях вманиячил - слагам ухо на казанчето и слушам, дрън-дрън, цър- цър - и накрая спре всякакъв звук и не мърда инвото.
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Някой има ли на идея през къв период трябва да се сменя антифриза.Щото моя е горе-долу от 2002 ра.
Досега не съм имал практика на сменям антифриз (може и за лошо да е), все доливам. То все нещо стане по някое време та се наложи от само себе си да се смени. Ама сега с тия изисквания за G12 на тия алуминиеви чаркове...
Пак си отплеснах - на три години го дават, някой на две.
Върни се в “Дизелови агрегати”