Зарядно за акумолатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
besom
Автомобил:
Двигател:

Зарядно за акумолатор

Мнениеот besom » Чет 22 ное 2007 14:52

значи имам некакво зарядно което ме задалжава да се разхождам със мултимер , аеромер .... на всичкото отгоре и на определен часови интервал .... бе гадна работа. Потърсих и открих ето това:

Зарядни устройства за акумулатори

"Зарядните устройства са предназначени за зареждане на автомобилни акумулатори с капацитет от 36 до 180 Ah. Целият процес е напълно автоматичен. Устройството се захранва от стандартна осветителна мрежа 220 V / 50 Hz и консумира максимално 300 W.
-----------------------------------------------------------
ТИП: 12 ASZ
- Захранващо напрежение: 220 V +/-10%
- Максимален изходен ток - 10 А и Максимално изходно напрежение 14 V
Автоматично поддържане на зарядния ток. Защита от късо съединение на изходните клеми (електронна). Защита от обратно включване. Капацитет 24 Ah – 180 Ah"

произвежда го "Протон МС" родно устройство с нормална според мен цена 50лв. Моля да споделите какви "умни зарядни" ползвате или ако някой има лични впечатления от това на Протон още по-добре.

п.с. Моля Модераторите да не го считат за реклама.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Зарядно за акумолатор

Мнениеот Lisho » Чет 22 ное 2007 17:10

besom написа:значи имам некакво зарядно което ме задалжава да се разхождам със мултимер , аеромер .... на всичкото отгоре и на определен часови интервал .... бе гадна работа. Потърсих и открих ето това:

Зарядни устройства за акумулатори

"Зарядните устройства са предназначени за зареждане на автомобилни акумулатори с капацитет от 36 до 180 Ah. Целият процес е напълно автоматичен. Устройството се захранва от стандартна осветителна мрежа 220 V / 50 Hz и консумира максимално 300 W.
-----------------------------------------------------------
ТИП: 12 ASZ
- Захранващо напрежение: 220 V +/-10%
- Максимален изходен ток - 10 А и Максимално изходно напрежение 14 V
Автоматично поддържане на зарядния ток. Защита от късо съединение на изходните клеми (електронна). Защита от обратно включване. Капацитет 24 Ah – 180 Ah"

произвежда го "Протон МС" родно устройство с нормална според мен цена 50лв. Моля да споделите какви "умни зарядни" ползвате или ако някой има лични впечатления от това на Протон още по-добре.

п.с. Моля Модераторите да не го считат за реклама
.

Аз също попаднах на едно родно, производство (гаражно) с всичките екстри (режим на десулфатизация, импулсно зареждане, защита от обратно вклю. след зареждане до необходимото изключва акумулатора от по нататъчен заряд, уредчета за показване на текущият заряд) доста кадърно направено.Цената обаче не беше родна - 265 лв :shock и то ако не ти трябва фактура. Обаждах се в Перник (http://www.incoms-zti.com/prod.html - АБ ТИП RKZ I-Z) обаче и там цената не беше родна около 85 евра, (но не изключва, а буха докато огъне плочите на жертвата т.е на акумулатора). За цената която споменаваш съм виждал и правени от ученици по трудово обучение или по новому час по практика. Бях се навил да си купя обаче като ми отвориха едно се смаях от дървеното изпълнение, че вътре освен един трансформатор, тиристор и 4 изправителни диода нямаше нищо. Никакви защити, никакви измерителни уреди (А,V). За тези пари бях намерил капсуловано китайско. Какво и колко подава към акумулатора само то си знае.
С една дума ако е изпипано както трябва цената няма да е родна. Следва логичният въпрос: За тези пари колко акумулатора ще си купя ? Ако приемем средна продължителност на живот на един акумулатор 5 год. и цена за 60 Аh около 88 лв. :wink:

Успех

Последна промяна от Lisho на Чет 22 ное 2007 20:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Чет 22 ное 2007 18:53

и аз имам ама вече не ми трябва купих си акумулатор нов внос от италия за 30лв
зарядно има в метро за 30-40лв

Потребителски аватар
besom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besom » Чет 22 ное 2007 19:00

kombito-tdi написа:и аз имам ама вече не ми трябва купих си акумулатор нов внос от италия за 30лв
зарядно има в метро за 30-40лв

баси да не е 2-ра употреба

Ми това ми изглежда надежно. Виждал съм го само на снимката на сайта на производителя. Аз за това се допитвам ако някой ползва да даде инфо.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 24 ное 2007 17:30

Нов акумулатор за 88лв отдавна няма

Върни се в “Дизелови агрегати”